Elleri kapkara yapıyor, iç karartmıyor! Her sene daha çok ekiliyor! Kanserin bir numaralı koruyucusu

Elleri kapkara yapıyor, iç karartmıyor! Her sene daha çok ekiliyor! Kanserin bir numaralı koruyucusu

Türkiye'nin önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor son 10 yılda kazancı da yetiştiricisi de arttı. İnegöl'de düzenlenen hasat etkinliğine katılan Belediye Başkanı Alper Taban, 31 dekar alanda ikili olan ürünlerin bu yıl 42.000 ton rekolte sağlayacağını söyledi.

Bereketli toprakları ile bilinen ve tarım değerine sahip olan İnegöl, ceviz hasadı ile adından söz ettiriyor. Son 10 yılda ceviz eken sayısında ciddi bir artış yaşandı. Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, İlçe Tarım Müdürü Kamil Oruç ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik Konurlar Mahallesinde düzenlenen ceviz hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet ederek bilgi alan protokol üyeleri hasadın verimli olmasını diledi.

ÜRÜNLER TÜKETİCİLERLE BULUŞTU

Bahçede hasat süreci devam ederken cevizin yeşil kabuğunun soyulma çalışmaları da devam ediyor. Gastro İnegöl şefleri cevizden yapılan ürünleri tatmaları için gelen misafirlere sundu. Tarlada hasat serüvenine katılan protokol üyeleri ardından cevizin işlenmesi ve son olarak cevizden yapılan ürünlerin tanıtım aşamasına katıldı.

Belediye Bülteni | İnegöl Belediyesi

EMEKLER BOŞA ÇIKMIYOR

Hasat etkinliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, şehrin sanayisi kadar topraklarının da güçlü olduğunu söyledi. Özellikle tarımsal anlamda elde edilen kazançtan dolayı yüzlerin güldüğünü belirten Taban, “Şehrimizde özellikle meyvecilik çok ileri seviyede. Beraberinde bugün Konurlar Mahallemizde ceviz hasadı için bir arada bulunuyoruz. Bulunduğumuz alanda belki İnegöl’ün ilk ve yaygın ekilişleri gerçekleştirildi. Belki daha sonra bu yaygınlaştı. Dolayısıyla biz bugün burada hasadımızı gerçekleştirmek için buradayız. Tabi önce tarlada izimiz olması lazım ki sonrasında da harmanda mahsul almak için yüzümüz olsun. Bugün çiftçimiz alın terinin, emeğinin karşılığını alıyor” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN