Elektriksiz köye yerleşti, çözümü kendi üretti! Şimdi bedava: 10 yıldır üretiyor, 4 mevsim kesintisiz kullanıyor

Elektriksiz köye yerleşti, çözümü kendi üretti! Şimdi bedava: 10 yıldır üretiyor, 4 mevsim kesintisiz kullanıyor

Hakkari’nin Bağdaş Köyü Ericik Mezrası’nda ailesiyle birlikte yaşayan Abdurrahman Yılmaz, köyde başka kimse yaşamadığı için elektrik alamadı. Bu soruna çözümü kendi bulan Yılmaz, elektriğini 10 yıldır üretiyor, 4 mevsim kesintisiz kullanıyor…

Hakkari’nin Bağdaş köyü Ericik mezrası’nda yaşayan Abdurrahman Yılmaz, tam 10 yıldır elektriğini kendisi üretiyor. İstanbul'da bir süre yaşadıktan sonra köyüne dönerek hayalini kurduğu evi ve bahçesini inşa eden Yılmaz ailesi, köydeki elektrik sorunları nedeniyle zorlu bir süreç geçirdi. Yapılan başvurulara rağmen, mezrada tek haneli oldukları için elektrik verilmedi. Bu durumda, Yılmaz ailesi kendi elektriğini nasıl üretebileceğini araştırmaya başladı.

GÜNEŞ PANELLERİ İLE ELEKTRİK ÜRETİMİ

Abdurrahman Yılmaz, güneş panelleri kullanarak elektrik üretme kararı aldı. Yılmaz, bu süreçte büyük zahmetler çektiğini belirterek, "Ev yapmaya başladığımda elektriğim yoktu ve elektrik için müracaat ettim ama sonuç alamadım. Tek haneli olduğumuz için elektrik verilmedi ve karanlıkta kaldık. Çözüm arayışına girdik ve güneş panelleri ile çözüm bulduk" dedi. Güneş panellerinin yanı sıra, kurduğu rüzgar tribünü ile evinin her tarafına elektrik sağladıklarını ifade etti.

hakkaride-kendi-elektrigini-ureten-abdurrahman-yilmaz-1.jpg

ZOR KOŞULLARDA KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETMENİN AVANTAJLARI

Yılmaz, güneş panelleri ve rüzgar tribünleri ile hem kış hem de yaz aylarında herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti. Elektriklerinin kesilmediğini ve bu enerjiyi bedava kullandıklarını söyledi. “Elektriğimizi kendimiz üretiyoruz ve bunu herkese öneriyorum. Gerçekten herkes bunu yapabilir” diye ekledi.

hakkaride-kendi-elektrigini-ureten-abdurrahman-yilmaz-2.jpg

Abdurrahman Yılmaz’ın deneyimi, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanlar için sürdürülebilir enerji çözümlerinin önemini vurguluyor. Yılmaz’ın güneş ve rüzgar enerjisi kullanarak sağladığı elektrik, kırsal yaşam koşullarında bağımsızlık ve enerji tasarrufu sağlayan bir örnek teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN