Ekrem İmamoğlu yaptı, anneler bayram etti! İstanbul'un en büyük mahallesine müjde: Pahalı diye kimse yanaşmıyordu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, binlerce anne ve babanın sevineceği yeni bir müjde verdi. İstanbul'un en büyük mahallelerinden birinde yapılacak olan bu proje özellikle de çocukları yakından ilgilendiriyor. İşte detaylar…

Türkiye'de binlerce çocuk okul öncesi eğitim hizmetine erişemezken bazı belediyeler bul sorunun üstesinden gelmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda okul öncesi hizmetlere erişemeyen 3-6 yaş aralığındaki yüzlerce çocuğun söz konusu bu eğitime erişmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir adım atıldı. Bu projeyle beraber çocuklar gelir ve sosyal farklılıklardan kaynaklanan ayrımlar olmadan eğitim hakkına erişebilecek.

yeni-proje-77.jpg

İBB BAŞKANI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile okul öncesi eğitim kapsamında atılan adımları paylaştı. Büyükçekmece'de açılan kreşe ilişkin video paylaşan İmamoğlu’na halktan da destek geldi.

Özellikle çocuğunu kreşe göndermek isteyip maddi olanaksızlıktan dolayı gönderemeyen vatandaşlar bu projenin önemine vurgu yaptı.

yeni-proje-78.jpg

NE AMAÇLANIYOR?

İBB tarafından yürütülen bu projeye ilişkin olarak, resmi internet sayfasında şu açıklama bulunuyor:

“Okul öncesi hizmetlerden mahrum kalan 3-6 yaş arası yüzlerce çocuğa öğretmen, aile ve mahalle ilişkilerini güçlendirerek kaliteli ve eşit eğitim imkanı sunan yuvalarımızın yenisi için Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi’nde temel atılıyor. “

HANGİ EĞİTİMLER VERİLECEK

Söz konusu kreşlerde, okul öncesi öğretmenleri, çocuk gelişim eğitimi elemanı, psikolojik danışman ve rehberlik uzmanının hizmet vereceği yuva ile bölgedeki çocukların ana eğitim süreci, fiziksel, zihinsel alanda en iyi koşullara getirilecek, daha iyi eğitime erişimleri sağlanacak ve bu anlamda ailelere de destek olunacak. Merkezde spor dersleri, afetlere farkındalığı artırmayı amaçlayan güvenli yaşam eğitimleri ile sağlıklı yaşam ve beslenme eğitimleri de gerçekleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN