Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin Gözpınar Şehitlerini andı

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin Gözpınar Şehitlerini andı

Efeler Belediyesi, Türk Ocakları Aydın Şubesi ve Gözpınar Mahallesi Muhtarlığı iş birliğiyle düzenlenen anlamlı etkinlikte Gözpınar Şehitleri’ni andı.

22 Ağustos 1922’de Aydın’ın Yunan işgali sırasında şehit edilen Gözpınarlı kahramanlar, düzenlenen törenle yâd edildi. Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve etkinliğin düzenlenmesine katkı sunanlar şehitlikte bulunan anıta çelenk sunumu gerçekleştirdi ve şehitler için dualar edildi. Anma törenine katılanlara lokma ve keşkek ikram edildi.

YETİŞKİN: “VATANIMIZIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ”

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, günün anlam ve önemini anlattı ve bağımsızlığın hangi koşullarda kazanıldığının gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti. Başkan Yetişkin, “Çok anlamlı bir günde birlikteyiz. Burada yaşanan olaylar, Aydın’ın her yerinde yaşanmıştır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize bağımsızlığımızı nasıl kazandığımızı anlatmalı ve vatanımızın kıymetini daha çok bilmeliyiz. Bu anlamlı günde burada olmak ve sizlerle birlikte bulunmak, gurur verici. Kurtuluş Savaş’ını başlatan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden asla ayrılmayacağız” dedi.

Gözpınar Şehitleri’ni anma törenine Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Efeler Belediyesi Başkan Yardımcıları Barış Altıntaş, Muttalip Özsemerci ve Yalçın Ulusal, Türk Ocakları Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sürmen, Gözpınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ugan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, bölge halkının ve yetkililerin bir araya gelerek, şehitlerin anısını yaşatmak ve vatan sevgisini pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen önemli bir etkinlik olarak hafızalara kazındı. Efeler Belediyesi, bu tür anma törenleriyle toplumsal bellek ve vatan sevgisini güçlendirmeyi sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN