Ebrar Sitesi'nde binalar yükseldi: 6 Şubat depremlerinde bin 400 kişi hayatını kaybetmişti

Ebrar Sitesi'nde binalar yükseldi: 6 Şubat depremlerinde bin 400 kişi hayatını kaybetmişti

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde tamamen yıkılan ve bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde yerinde dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yeni konutlar inşa edilirken, örnek daire de tamamlandı.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Şazibey Mahallesi, 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen bölge oldu. 59 binanın yıkıldığı mahallede 4 bin kişi hayatını kaybetti.

9880681.jpg

BİN 400 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Depremin simge yerlerinden biri olan Ebrar Sitesi'nde de onlarca bina yıkılmış, bin 400 kişi yaşamını yitirmişti.

Deprem sonrası bölgenin bulunduğu alanda yerinde dönüşüm çalışmalarına hızla başlandı. Temel hafriyatlarının kaldırılmasının arından fore kazık ve demir yerleştirme işlemleri yapılan alanda yeni konutlar hızla yükseldi.

9880682.jpg

Temel hafriyatının kaldırılmasının ardından başlatılan fore kazık ve demir yerleştirme işlemleriyle birlikte, yeni konutlar hızla yükseliyor. Yetkililerin verdiği bilgilere göre, çalışmalar neticesinde depremzedeler 174 gün sonra yeni evlerine sahip olacağı öğrenildi.

9880683.jpg

ÖRNEK DAİRE ORTAYA ÇIKTI

Depremin simgesi haline gelen Ebrar Sitesi’nde yürütülen çalışmalar, yeni bir yaşamın kapılarını aralıyor. Ebrar Siteleri, 31 bloktan oluşacak şekilde yeniden inşa ediliyor. Şazibey Mahallesi’ndeki bu dönüşüm projesinde, 21 blok 3+1, 5 blok ise 2+1 olarak tasarlandı. Ayrıca, ticari faaliyetler için 2 blok da tek katlı olarak inşa edilecek. Proje kapsamında şu ana kadar 21 bloğun kaba inşaatı tamamlandı. 3 blokta tünel kalıp imalatı devam ederken, 8 blokta ise iskelet çalışmaları tamamlanmış durumda. 15 blokta duvar imalatları bitirilmişken, 6 blokta da bu çalışmalar sürdürülüyor.

9880684.jpg

Devam eden inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren ofis mimarı Yağmur Kekil, “Ebrar Siteleri’nde hızla yol alıyoruz. Şu anda 174 günümüz kaldı ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Mahalle sakinleri, yeni evlerine kavuşmanın heyecanını yaşamaya başladı bile” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN