Dünyada sadece Türkiye'de bulunuyor! Bu göl maden suyundan... Şifa bulmak isteyen yerli yabancı herkes akın ediyor

Dünyada sadece Türkiye'de bulunuyor! Bu göl maden suyundan... Şifa bulmak isteyen yerli yabancı herkes akın ediyor

Maden suyundan oluşan bu göl dünyada sadece Türkiye’de bulunuyor. Oluşumu ve görüntüsüyle olduğu kadar sağlık üzerindeki etkileriyle de dikkat çek göle, yıl boyunca şifa bulmak isteyen yerli yabancı herkes akın ediyor…

Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde bulunan Otlukbeli Gölü, dünyada eşine az rastlanan traverten set gölü olarak dikkat çekiyor. Maden sularının oluşturduğu bu doğal güzellik, muhteşem manzarası ve sağlık faydaları ile her yıl yüzlerce turisti kendine çekiyor.

DOĞAL ANIT OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

Otlukbeli Gölü, 612 sayılı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Bu unvan, gölün karst kaynakları yerine maden sularının oluşturduğu tek traverten set gölü olmasından kaynaklanıyor. Göl, 1885 metre yükseklikte bulunuyor ve yaklaşık 7500 metrekare yüz ölçümüne sahip.

erzurum-otlukbeli-golu-1.jpg

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ

Otlukbeli Gölü’nün derinliği 20 metre olarak ölçülmekte, uzunluğu mevsimine göre 150-160 metre arasında değişirken, genişliği ise 30 ila 50 metre arasında farklılık göstermektedir. Setler sayesinde oluşan gölde bol miktarda maden suları bulunuyor. Bu özelliği, Otlukbeli Gölü’nü ülkemizdeki diğer göllerden ayıran en önemli unsurlardan biri.

erzurum-otlukbeli-golu-2.jpg

SAĞLIK FAYDALARI

Göl içerisinde hem maden suları hem de kükürtlü sular ile tatlı suların karışması, Otlukbeli Gölü’nü sağlık turizmi açısından önemli kılıyor. Özellikle romatizmal hastalıklar, kırık çıkık rahatsızlıkları ve kadın hastalıklarının tedavisinde fayda sağladığı bildiriliyor. Yöre halkı, ziyaretçilere gölün sağlık faydalarını aktarmaktan büyük bir mutluluk duyuyor.

erzurum-otlukbeli-golu-3.jpg

YIL BOYUNCA TURİST AKININA UĞRUYOR

Her yıl yüzlerce turist, Otlukbeli Gölü’nü ziyaret ederek doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor. Kırmızı rengi ve muhteşem manzarasıyla Otlukbeli Gölü, hem doğa severler hem de sağlık arayışında olanlar için ideal bir destinasyon haline gelmiştir.

Otlukbeli Gölü, doğanın sunduğu eşsiz güzellikleri ve sağlık faydalarıyla, Türkiye’nin doğal anıtları arasında öne çıkmayı sürdürüyor. Bu eşsiz gölü görmek ve deneyimlemek için yola çıkanları bekleyen pek çok sürpriz var!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN