Diyarbakır'da Narin için umutlu bekleyiş sürüyor: Kayıp olmasının üzerinden 6 gün geçti

Diyarbakır'da Narin için umutlu bekleyiş sürüyor: Kayıp olmasının üzerinden 6 gün geçti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları 6. gününde de sürüyor. Ekipler, kayıp kızın evine yakın bölgelerde detaylı aramalar yapıyor.

Diyarbakır’da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Son olarak, Narin'in evine 60 metre uzaklıktaki bir alanda, 6 görüntüleme cihazı kullanılarak titiz bir tarama gerçekleştirildi.

SAMAN YIĞINLARINDA ARAMA

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran için yapılan aramalar sürüyor. Akşam saatlerinde, jandarma ekipleri, Narin’in güvenlik kamerasına en son yansıdığı bölgede bulunan saman yığınında tekrar arama yaptı. Saman yığınlarındaki branda kaldırılarak yer altı görüntüleme cihazları kullanıldı. AFAD ekiplerinin de katıldığı bu aramada, uzun şişlerle de inceleme yapıldı. Ancak bu aramalarda Narin’e dair herhangi bir iz bulunamadı.

DEPREM CİHAZLARI KULLANILDI

Ekipler, yer altı görüntüleme cihazları ile samanlığa lazer tutarak detaylı bir inceleme yaptı. Arama sonucunda Narin'e ait herhangi bir bulguya rastlanamadı. Ekipler, Narin’i bulmak için arama çalışmalarına devam ediyor.

aieg.webp

SAZLIK VE BATAKLIK ALANLARDA ARAMA

Arama çalışmalarının 6. gününde, AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, Kayapınar Belediyesi Arama Kurtarma ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, öğleden sonra mahallenin aşağısındaki sazlık ve bataklık alanlarda arama yaptı. Bu yaklaşık 4 saat süren arama faaliyetinden herhangi bir sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri, gün boyu mahalle çevresinde farklı noktalarda kurdukları uygulama noktalarında, giriş ve çıkış yapan araçlarda da arama gerçekleştirdi.

ÇOCUK TERLİĞİ BULUNDU

Arama çalışmalarında, 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Narin’in evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki bir noktada bulundu. Güran ailesi, bu terliğin kızlarına ait olduğunu belirtti. Terlik, jandarma tarafından laboratuvara incelenmek üzere gönderildi. Narin'in kaybolmadan önceki son görüntülerinde, Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp evine doğru gittiği görülmüştü.

KAN LEKELERİ AÇIKLAMASI

Narin’in son görüldüğü yerin 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kan lekelerinin, Narin Güran’a ait olmadığı belirtildi. Kan lekelerinin, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN