Deprem bölgesinde güçlü üretim! Tarlada 3’te 1 fiyatına satılıyor! Kapanın elinde kalıyor

Deprem bölgesinde güçlü üretim! Tarlada 3’te 1 fiyatına satılıyor! Kapanın elinde kalıyor

Asrın felaketini yaralarını sarmaya devam eden Hatay, kendini üretime verdi. Lezzeti ile bilinen ürünlerde hasat dönemi başladı. Tarlada üçte bir fiyatına satılıyor kapanın elinde kalıyor. İşte Hatay'ın meşhur lezzeti…

Büyük felaketin ardından Hatay'da kendini üretime veren afet sitede üreticiler güçlenerek üretmeye devam ediyor. Türkiye'nin en bereketli topraklarından biri olarak karşımıza çıkan Amik Ovası’nda ağızları tatlandıran meşhur üzümlerin hasadı başladı. Hassa ilçesinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan üzümler sıcak havanın dengesiz ilerlemesi nedeniyle verim kaybına uğradı. Türkiye'nin dört bir yanına gönderilen hasta üzümünün tarlada fiyatı 20 TL ile 30 TL arasında değişiklik gösteriyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT ÜRETİLİYOR

Tarım işçisi Fatma Yılmaz Hassa üzümünün bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı olduğunu belirtti. Çeşit çeşit üzüm üretimi yapıldığını belirten Yılmaz, bölgenin üzümcülük ve zeytincilikle kalkındığını ifade etti.

Hatay'da üzüm üreticisinin hasat mesaisi başladı

Hassa ilçesinde yağış meyve komisyonculuğu ve çiftçilik yapan Mehmet Kaya, üzümlerin tarla fiyatının market fiyatına göre çok daha ucuz olduğunu belirtti. Kaya, üzümlerde verimin kısa olduğunu belirterek çiftçinin emeğinin karşılığını alamadığına değindi.

Hassa üzümünde hasat zamanı! 98 bin ton rekolte bekleniyor - Ekonomim

Mehmet Kaya, “Hiç kaliteli olmayan yerlerimiz var, kalitenin yüksek olduğu noktalar var. Hassa'mızın üzümü aromasıyla Türkiye'de meşhur. Gaziantep, Malatya ve diğer illerde yetiştirilen üzümlerden bizim üzümümüz daha kaliteli ve lezzetli. Tarlada fiyat 20 TL ve 30 TL arasında değişiyor. Çiftçimiz bu durumda emeğimizin karşılığını alamıyor. Markette üzüm fiyatı 80 TL ama tarlada 3'te 1 fiyatına. Bu durum bizi üzüyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN