Defineciler o ilimize akın akın gidiyor! Taşından toprağından altın akıyor, kazdıkça öyle şeyler çıkıyor ki

Defineciler o ilimize akın akın gidiyor! Taşından toprağından altın akıyor, kazdıkça öyle şeyler çıkıyor ki

Hazine avcılara o şehrimizi mesken etti! Taşından toprağından altın akıyor. Binlerce yıllık medeniyeti içinde barından bu il definecilerin ortak noktası oldu. Son dönemlerde yapılan izinsiz kazılarla gündemden düşmüyor.

Türkiye’nin tarih kokan şehri Bolu, binlerce yıllık geçmişi ve muhteşem doğal güzellikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Doğasının yanı sıra Kalkolitik Dönem’den başlayarak Hitit, Frig, Lidya, Pers ve Bitinya Krallığı gibi pekçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir şimdilerde define avcılarının radarında!

Son yıllarda yapılan arkeolojik kazılar, Bolu’nun zengin tarihini gün yüzüne çıkarıyor. Örneğin, Göynük ilçesindeki Frig Kaya Abidesi ve Seben ilçesindeki kayalara oyulmuş evler gibi yapılar, Bolu’nun zengin tarihini ve kültürel mirasını yansıtanlar arasında.

img-3796.jpeg

Bu tarihi kazılar define avcılarının da ilgisini çekmeye başladı. Bundan dolayı Bolu’nun tarihi mirası, yasa dışı faaliyetlerden dolayı büyük tehdit altında. Yapılan define aramaları sonucu tarihi eserler kültürel varlıkların zarar görmesine neden oluyor.

img-3795.jpeg

Doğa ve tarih meraklıları için ilgi çeken bir destinasyon haline gelen Bolu, coğrafi konumuyla da son dönemlerin en çok ziyaret edilen şehirleri arasında.

img-3797.jpeg

Bu dönemlerde Bolu’nun kültürel mirasının korunması ve sürdürülebilir turizm alanlarının geliştirilmesi büyük önem taşımakta. Bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri, Türkiye’nin genel tarih ve doğa turizmi potansiyelini de artırıyor.

Bolu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenler, bölgeye seyahat etmeden önce yerel koruma kurallarını ve tarihi mirası koruma yönergelerini dikkate almalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN