Cumhurbaşkanlığı yatırım programına almamıştı: İBB, tramvay hattını kendi imkanlarıyla yapacak

Cumhurbaşkanlığı yatırım programına almamıştı: İBB, tramvay hattını kendi imkanlarıyla yapacak

İBB, Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmadığı için Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nı kendi öz kaynaklarıyla yapma kararı aldı. Hat, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olacak ve 2027’de tamamlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından Kamu Yatırım Programı’na alınmayan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın inşasına başlıyor. 3.2 kilometre uzunluğunda ve 5 istasyon içeren hat, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olacak. Tek yönlü yolculuk süresi 7.45 dakika olarak planlanan hattın 2027 yılında hizmete girmesi öngörülüyor.

Yapım sürecinde Bayrampaşa Meydanı'nın Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle kapalı olacağı duyuruldu.

İBB KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA YAPACAK

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB'nin, finansmanını kendi öz kaynaklarıyla sağlama kararı aldığı projenin geliştirme süreci, 2022 yılında yapılan revizyonla başladı. Revize edilen proje sayesinde 25 milyon euro tasarruf sağlandı. 2023 yılının Şubat ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hattın fizibilite ve projeleri onaylandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI TARAFINDAN YATIRIM PROGRAMINA ALINMADI

Başlangıçta dış krediyle finanse edilmesi planlanan hattın ocak ayında yatırım programına başvurusu yapıldı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından Kamu Yatırım Programı’na alınmadı. Bu nedenle dış kredi temin edilemedi ve İBB, hattın finansmanını kendi öz kaynaklarıyla sağlama kararı aldı. Mart ayında hattın yapım ve ihale süreci başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN