Cuma namazından çıkan evine karnını doyurup gidecek! İstanbul'da belediye duyurdu, bir aşevi daha açıldı

Cuma namazından çıkan evine karnını doyurup gidecek! İstanbul'da belediye duyurdu, bir aşevi daha açıldı

İstanbul’un o ilçesinde Cuma namazından çıkan evine karnını doyurup gidecek. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren belediye bir aşevi daha açtığını duyurdu. İşte detaylar…

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni bir adım daha attı. Esenyurt’un Akçaburgaz Mahallesi'nde açılan Aşevi Yemek Dağıtım Noktası, ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteği sunacak. Aşevi'nin açılışı, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tarafından gerçekleştirildi. Açılışta, cuma namazı çıkışı ilk yemek ikramı yapıldı.

AKÇABURGAZ MAHALLESİNDE GÜNLÜK SICAK YEMEK DESETĞİ

Akçaburgaz Mahallesi'nde hizmete giren aşevinde, günlük olarak en az bin ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek sunulacak. Menüde dört çeşit yemek bulunacak ve her gün 12.00 ile 14.00 saatleri arasında hizmet verilecek. Aşevinin kapasitesi aynı anda 200 kişiye hizmet verebilecek.

esenyurtta-asevi-1.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖNEMLİ BİR ADIM

Aşevinin açılışı, sosyal belediyecilik anlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Esenyurt Belediyesi, aşevinde hazırlanan yemeklerin mahallelerdeki dağıtım noktaları aracılığıyla da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirtti.

Açılışta konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Esenyurt'u sosyal belediyeciliğin merkezi yapma hedeflerinden bahsetti. Özer, şunları söyledi:

esenyurtta-asevi-2.jpg

“Esenyurt büyük bir yer, herkes buraya gidemez, o zaman biz onların ayağına gidelim. Bu amaçla en ihtiyaç duyulan mahallelerde 8 farklı aşevi açmayı amaçladık. Birkaç hafta önce İstiklal Mahallesi’nde bir aşevini açtık, 1500 kişiye sıcak yemek vereceğiz. Bugün de Akçaburgaz Mahallesi’nde aşevimizi açtık ve burada bin kişiye günde üç çeşit sıcak yemek dağıtımı yapabileceğiz. Burası ile de yetinmeyeceğiz, en az 6 mahallemizde daha aşevi açacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN