Çorlu'da Anız Yangını: Bin 300 dönüm alan kül oldu

Çorlu'da Anız Yangını: Bin 300 dönüm alan kül oldu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çıkan yangında, yaklaşık bin 300 dönüm alan kül oldu. Yenice Mahallesi Karatepe mevkiinde biçilmiş buğday anızında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle ekili alanlara sıçradı. Yangına itfaiye, TOMA, traktör ve iş makineleri müdahale etti. Yenice Mahallesi Muhtarı Ruşit Öztürk, yaklaşık 150 dönüm ekili buğday arazisinin de zarar gördüğünü belirtti.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde çıkan anız yangını, yaklaşık bin 300 dönüm alanın kül olmasına neden oldu.

Henüz bilinmeyen bir sebeple Yenice Mahallesi Karatepe mevkiindeki biçilmiş buğday anızında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek ekili arazilere sıçradı. Yangına itfaiye, TOMA, traktör ve iş makineleri müdahale etti.

Yangın, ağaçlık alanlara da sıçrarken, ekili buğday arazileri de zarar gördü. Saatler süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü.

Yenice Mahallesi Muhtarı Ruşit Öztürk, "Yaklaşık 1300 dönüm tarım arazisi yangın nedeniyle zarar gördü. Bunun yaklaşık 150 dönümünün ekili buğday arazisi olduğunu tahmin ediyoruz," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN