Çırak bulamayınca destek eşinden geldi! Şimdi eşi usta oldu kendi eleman arıyor

Çırak bulamayınca destek eşinden geldi! Şimdi eşi usta oldu kendi eleman arıyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Esra Tuncer, eşine yardım amacıyla gittiği atölyede 4 yıldır emek emek çalışıyor. Eşi İbrahim Tuncer çırak bulamadığı için yardıma gittiğini belirten Esra Tuncer, atölyeden usta olarak çıktığını söyledi. Kendi ustalığını eline alan Esra Tuncer eşinin hala eleman aradığını da belirtti.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde mobilya, kapı ve ahşap merdiven yapımı ile geçimini sağlayan Tuncer çifti, emek emek çalışmaya devam ediyor. Eşinin eleman bulamaması üzerine atölyeye yardım için giden Esra Tuncer, şimdilerde atölye de usta olarak çalışıyor. 4 yılın sonunda eşinin usta olduğunu belirten İbrahim Tuncer, hala yanlarında çalışacak eleman bulamadıklarını da belirtti.

ELİMDEN HER İŞ GELİYOR

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Esra Tuncer 4 yıldır atölyede çalıştığını belirterek şu anda Her şeyi yapabilecek konumda olduğunu söyledi. Kesim makinesi kullanabildiğini, cumbalı ve şarjlı aletleri kullandığını ifade eden Tuncer, çekmece, dolap toplayabildiğini ahşap merdiven kurduğunu aktardı.

Eşine yardım için gittiği atölyede mobilya ustası oldu - Bursa Haberleri

KADINLARI ÇALIŞMAYA DAVET ETTİ

Kadınların iş hayatında görev alması gerektiğini belirten Tuncer, "Çalışmaktan insana zarar gelmez. Evde oturup para bekleyeceklerine güçlerinin yettiği işlerde kendi ihtiyaçlarını karşılasınlar." sözlerini dile getirdi.

İbrahim Tuncer ise hala eleman bulunmakta zorlandığını söyleyerek genç çalışanların çalışmak istemediğini ve çoğunlukla kaçtığını belirtti. Gençlere cep telefonuyla oynamanın daha keyifli geldiğini ifade eden Tuncer, bu tür işlere yönelmediklerini söyledi. İbrahim Tuncer, “Yalnız kaldığım için eşimden yardım istedim, 4 yılın sonunda eşim usta oldu. Hala daha yanımızda çalışacak çocuk bulamıyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN