CHP'den Rize Güneysu’daki camilere su sayacı zorunluluğuna tepki: HES ve taş ocaklarıyla ölülerimizi yıkamaya su bırakmadılar

CHP'den Rize Güneysu’daki camilere su sayacı zorunluluğuna tepki: HES ve taş ocaklarıyla ölülerimizi yıkamaya su bırakmadılar

Rize'de, AK Parti yönetimindeki Güneysu Belediyesi, kaçak su kullanımı gerekçesiyle içme suyu hizmeti sunduğu köy ve mahallelerde abonelere su sayacı takma zorunluluğu getirdi. Camiler de bu uygulamaya dahil edildi. CHP Güneysu İlçe Başkanı İrfan Karaosmanoğlu, "Ölülerimizi yıkamaya su bırakmadılar. En çok yağmur alan ve dereleri bol olan bir bölgede yaşıyoruz ama su bulamıyoruz. Vadilerimizdeki suları HES ve taş ocaklarıyla yok ettiler" dedi.

Rize'de AKP yönetimindeki Güneysu Belediyesi, içme suyu hizmeti sunduğu köy ve mahallelerde kaçak su kullanımını önlemek amacıyla abonelere su sayacı takmaları için süre tanıdı ve camilere de sayaç takılmasını zorunlu hale getirdi.

Belediye, muhtarlıklara gönderdiği yazıda, içme suyu hizmeti verdiği bölgelerde kaçak su kullanımının arttığını ve bu nedenle abonelere su sayacı taktırılması gerektiğini belirtti. Y

Yazıda, "Abone olmadan bağlanan veya sayacı sökülen sular idaremizin su depolarının seviyesini ciddi oranda düşürmektedir. Bu durum, idaremize külfet oluşturmakta ve abone olan vatandaşları mağdur etmektedir. 24.06.2024 tarihine kadar vatandaşlarımızın bağlantılarını kontrol etmeleri aksi takdirde idari para cezası ile tahkikat başlatılacağını belirtmek isteriz" denildi.

Camilerde de su sayacı takılmasının zorunlu hale getirildiği vurgulanan yazıda, "Camilerde kullanılan sayaçlardan su takibi yapılarak belli bir metreküp su ücreti alınmayacaktır. Fazla kullanım tespit edilirse su faturası kesilecektir. Cami lojmanları ise abone olarak suyu ücretli kullanacaktır. Lojmanlarda kaçak kullanım tespit edilirse idari para cezası ile tahkikat başlatılacaktır. Köy çeşmesi yapımı için idaremizin suyu kullanılamayacaktır, tespit edilirse çeşme suları kesilecektir" ifadeleri yer aldı.

"VATANDAŞIN CEBİNDEKİ ÜÇ KURUŞA GÖZ DİKTİLER"

Karaosmanoğlu, bu uygulamaya tepki göstererek, "Karadeniz bölgesinde en çok yağmur alan ve dereleri bol olan bir bölgede yaşıyoruz ama su bulamıyoruz. Vadilerimizden akan suları HES ve taş ocakları ile yok ettiler. Vatandaşın suya erişim hakkı gasp edildi, belediyemiz de bu durumu fırsat bilerek vatandaşın suyuna göz dikti. Camilere bile sayaç takarak suyu paralı hale getirdiler. Belediyelerin içini boşalttılar, şimdi de vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz diktiler" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN