Çeşme’de çıkan yangında hayatını kaybeden üç kişiyle ilgili acı ayrıntı: Kaçmasalardı ölmeyebilirlerdi

Çeşme’de çıkan yangında hayatını kaybeden üç kişiyle ilgili acı ayrıntı: Kaçmasalardı ölmeyebilirlerdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınında üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenler arasında baba-oğul Mesut Coşkunöz ile Hilmi Coşkunöz ile aynı aileden olan Mesut Coşkunöz'ün yeğeni Mine Elmas bulunuyordu. Vali Elban, konuyla ilgili açıklama yaparken, "Alaçatı'nın sakinlerinden üç vatandaşımızın tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı" dedi.

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek kontrol altına alınamadı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibi gönderildi.

Çeşme'deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti: Yangının çıkış nedeni belli oldu - 3

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının çıkış nedeniyle ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bahçede kaynak ve hızar işleri yaparken kıvılcımların makilik alana sıçraması sonucu yangının başladığının tespit edildiğini belirtti. Vali Elban, yangının etkisi altında bulunan bir yazlık sitede tahliye çalışmaları yapıldığını, ayrıca 4 evin bulunduğu başka bir bölgeye ekiplerin yönlendirildiğini ifade etti.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Yangın sırasında 4 evde yaşayan toplam 8 vatandaşın bulunduğunu aktaran Vali Elban, ekiplerin hızlı müdahalesiyle 5 vatandaşın tahliye edildiğini ancak 3 vatandaşın araziye kaçarak bulunamadığını belirtti. Yapılan aramalarda üç vatandaşın hayatını kaybettiği tespit edildi.

'ERKENDEN KAÇMALARI ÖLÜMLE SONUÇLANDI'

Yangınla birlikte alevlerin tehdit edebileceği bir yazlık sitede ekiplerin tahliye çalışması yaptığını, 4 evin bulunduğu başka bir bölgeye de ekiplerin sevk edildiğini anlatan Elban, şöyle devam etti:

"Ekipler buraya geldiklerinde 4 evde 8 vatandaşımızın yaşadığı söylendi. Evlerinden çıkmışlardı zaten, 5 vatandaşımızı süratle tahliye ettiler. Ekiplerimiz buraya ulaştığında 3 vatandaşımız araziye kaçmışlardı. Jandarma, AFAD, belediye ekiplerimiz, Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterimiz aramasına rağmen maalesef kendilerine ulaşılamadı.

Yangın tamamen söndürüldükten sonra üç vatandaşımızın hayatını kaybettiğini tespit ettik. 2 erkek ve bir kadın maalesef hayatını kaybetti. Bu 4 evde yaşayan sakinlerden, farklı aileler burada yaşıyorlar. Alaçatı'nın sakinlerinden 3 vatandaşımızın tahliye için gelen ekiplerimizin aramasına rağmen erkenden panikle kaçmaları, bulunamamaları maalesef bu kötü sonucu ortaya çıkardı."

Yangının, hava koşullarının kuru ve rüzgarın şiddetli olmasıyla hızla yayıldığını vurgulayan Elban, bölgede bulunan ormanlık alanın nitelikli ağaçlardan ziyade çalılık ve makilik olduğunu belirtti. Bu durumun yangının büyüklüğünü etkileyen faktörlerden biri olduğunu ifade etti.

Ölenlerin kimlikleri de açıklanırken, 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz ile oğlu 38 yaşındaki Hilmi Coşkunöz, ayrıca Mesut Coşkunöz'ün yeğeni 35 yaşındaki Mine Elmas. Mesut Coşkunöz'ün uzun süredir kanser tedavisi gördüğü ve emekli bir sıhhi tesisatçı olduğu, oğlu Hilmi Coşkunöz'ün ise tekniker olduğu öğrenildi.

Çeşme'deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti: Yangının çıkış nedeni belli oldu - 10Mesut Coşkunöz

Çeşme'deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti: Yangının çıkış nedeni belli oldu - 11Hilmi Coşkunöz

Çeşme'deki orman yangınında 3 kişi hayatını kaybetti: Yangının çıkış nedeni belli oldu - 12Mine Elmas

Yangının etkili olduğu bölgedeki 4 evin sahiplerinin akraba oldukları ve evleri yazlık olarak kullandıkları bilgisi paylaşıldı. Yangın sırasında dumandan etkilenerek hayatını kaybeden 3 kişinin evlerinin ise yangından hasar almadığı belirlendi.

Olayla ilgili olarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevk edilen cenazelerin otopsi işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN