Büyükşehir’in düzenlediği ‘3. Mersin Gençlik Festivali’ tüm görkemiyle başladı

Büyükşehir’in düzenlediği ‘3. Mersin Gençlik Festivali’ tüm görkemiyle başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi; gençlerin gönlünce eğlenebilmesi, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ile iç içe olabilmesi amacıyla bu sene 3.’sünü gerçekleştirdiği ‘Mersin Gençlik Festivali’nin startını verdi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen festival, bu yıl Cumhuriyet Bayramı,’nın 101. yıl dönümü olması dolayısıyla 3 gün sürecek.

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlik alanları sıcak havası ve eğlenceli atmosferi ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Akşam saatlerinde ise etkinlikler dj performansları ve konserler ile devam etti. MBB Kent Orkestrası’nın sahne almasının ardından gençlerin sevdiği popüler gruplardan biri Filozof Kedi konserleri ile ilk gün etkinlikleri son buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 3.’süne ev sahipliği yaptığı, her yıl Mersinlilerin yoğun katılımı ile daha da eğlenceli ve enerjik geçen ‘Mersin Gençlik Festivali’ doludizgin başladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen festival, bu yıl Cumhuriyet’in kuruluşunun 101.yıl dönümü olması sebebiyle ile bayramın adına yaraşır kutlamalarla 3 gün boyunca sürecek.

Özgecan Aslan Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin ilk gününde her yaş grubuna hitap eden etkinlik alanları sıcak havası ve eğlenceli atmosferi ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Gün boyu süren etkinlikler kapsamında katılımcılar konser öncesi; Masa tenisi, balon futbolu, badminton, canlı langırt, JUST DANCE, COSPLAY, PUBG gibi hem bireysel hem grupça oynanan dijital ve fiziksel oyunlarla doyasıya eğlenmenin tadını çıkardı. Akşam saatlerinde MC Halil Bal’ın performansı ile devam eden festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Son dönemin sevilen pop şarkılarını seslendiren Orkestra, Cumhuriyet Bayramı’na yaraşır bir coşkuyla Mersinlilerle hep bir ağızdan marşlar söyledi. Etkinlik, gençlerin sevdiği popüler gruplardan biri olan Filozof Kedi konserinin ardından son buldu.

Mersinliler, deniz manzarası eşliğinde gün boyu sıcak havanın ve eğlencenin tadını çıkardı

Gençlerden Akın Berke, oldukça dolu bir program olduğunu ve etkinliklerin çok enerjik geçtiğinden bahsederek, “Yoğun ilgiden de belli oluyordur. Gençlerin burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu düşünüyorum. Başkanımız çok enerjik bir Başkan. Bütün konser etkinliklerine katılıyor. Kendisini de bu yüzden destekliyoruz. Bizler de tüm etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Konserlere de gençlerin çok bildiği ve tanıdığı sanatçılar geliyor, o yüzden ayrıca keyifliyiz” diye konuştu.

Oğlu ile birlikte etkinliğe katılan vatandaşlardan Murat Tok, “Etkinliklerde zamanımız güzel geçti. Sadece sahilde gezmek yerine ailemiz ve çocuklarımızla birlikte etkinlik yapabilme ve yeni şeyler keşfetme imkanı bulduk. Her yaş grubunun kendine uygun bulabileceği etkinlikler var. Herkes mutlu görünüyor. 7’den 70’e, büyükten küçüğe herkese göre bir şeyler var. Bizler mutluyuz, insanların da mutlu olduğunu düşünüyorum. Güzel bir etkinlik” diyerek etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Üniversite öğrencisi İlker Davarcı ise, Başkan Vahap Seçer’in gençler için hayata geçirdiği projeleri çok beğendiğini söyleyerek, “Bu sene de yine festivalden çok zevk alıyoruz. Gençler olarak Başkanımızdan çok memnunuz. Bu konuda çok güzel çalışıyor ve gençleri çok düşünüyor, 7’den 70’e herkesi düşündüğü gibi. Mersin’de okuduğum için memnunum. Festival, çok coşkulu ve güzel bir şekilde geçiyor. Herkes keyif alıyor ve eğleniyor gibi, herkesin yüzü gülüyor” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ali Arslan da, etkinlikleri her sene kaçırmadan takip ettiğini belirterek, “Gençler olarak böyle etkinliklere ihtiyacımız var ve bizler için çok iyi oluyor. Masa tenisi, balon, futbol etkinlikleri, çocuklar için oyun etkinlikleri var. Gerçekten bizler için adına yaraşır bir festival” dedi. Başka bir genç Alpay Yoloğlu da, “Program dolu dolu geçiyor. Ben cosplayleri görmek ve sorular için geliyorum. Festival her sene güzel bir şekilde geçiyor. Bu sene Cumhuriyet Bayramı’na denk geldi o çok güzel oldu. Başkanımız herkesi düşünüyor” dedi.

Etkinlikler sayesinde kendi markalarının reklamlarını daha iyi yaptıklarını söyleyen işletmeci Tolga Pancar da, “Katılım çok iyi. Reklam amaçlı bizler için çok iyi oluyor. Hem marka bilinirliğimiz hem de işlerimiz bu sayede artıyor. Gelen katılımcılara baktığımız zaman herkesin yüzü gülüyor ve neşeli oluyorlar, giderken de buradan pozitif bir şekilde ayrılıyorlar” dedi.

Etkinlikler, akşam saatlerinde konserlerle daha da renklendi

Vatandaşlardan Serhat Avci, konserde çok eğlendiğini söyleyerek “Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşen her konsere severek katılıyoruz. Konserlerde enerjimiz çok yükseliyor. Büyükşehir, çok güzel konserler düzenliyor” diye konuştu.

Gençlerden Süreyya Sami Şenerler, “Etkinlikler çok eğlenceli ve keyifli geçti. Öğlen geldik akşam da konserle daha da koptuk. Bol bol dans ettik. Sonuna kadar eğlendik” derken İstanbul’dan etkinlik için gelen üniversite öğrencisi Eylül Nisa Kuşvuran da “Festivalin 29 Ekim’e denk gelmesi çok güzel oldu. Büyük bir coşku oldu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN