Büyükşehir’in 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Büyükşehir’in 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hayata geçirdiği 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı düzenlendi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen toplantıda Temmuz ayında alınan 8 kararla birlikte 7 Gündem maddesi görüşüldü.

Kent yönetiminde çocukların da söz sahibi olabilmeleri, görüşlerini, fikirlerini ve taleplerini özgürce ifade edebilmeleri amacıyla hayata geçirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yoklamanın alınması ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır’ın oturumu yönettiği toplantıda Temmuz ayında alınan 8 kararla birlikte 7 Gündem maddesi görüşüldü.

Maddeler arasında; kamuoyunda geniş yankı bulan “Sokak Hayvanları Koruma Kanunu”nda değişiklik yapılmasını içeren kanunun yasallaşmasına ilişkin kitle iletişim araçları üzerinden çalışmalar yapılması ve faaliyetler düzenlenmesi, merkezdeki çocukların spor, sanat ve müzikal derslerinin ücretsiz verilmesi ve turnuvalar düzenlenmesi, çocukların gelişimine destek olacak etkinlik ve atölyelerin daha fazla yapılması, vatandaşlara geri dönüşüm ve sıfır atık bilincinin kazandırılması için Büyükşehir’in faaliyetlerini artırması başlıkları yer aldı.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Meclis üyeleri ise; okulların açılması ile birlikte okula gidip gelen öğrencilerin ulaşım güçlüğü çekmemesi için durak sayılarının artırılmasını, okul giriş ve çıkış saatlerinde okul yollarının denetlenmesini, çocukların kültürel birikimlerini destekleyecek tarihi ve turistik gezilerin daha sık yapılmasını ve ilçelerde etkinliklerin artırılması taleplerini ilettiler.

Başkan Yeşilçayır: “Çocuk Meclisi’nde çocukların sesini duyurmaya devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi 1. Dönem Çocuk Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır, Meclis’le ilgili duygu ve düşüncelerini; “Yine bir Meclis toplantımızı yaptık. Yeni önergelerimiz ve fikirlerimiz vardı. Yeni faaliyete geçirdiğimiz fikirlerimiz vardı. Çocuk Meclisi’nin amacı özellikle uzak ilçelerde yaşayan çocukların sesi olması. Özellikle ikinci bölgelerde çok atölyeler bulunmuyor ve bunun için faaliyetler ortaya koyuyoruz. Çocuk Meclisi olarak çocukların sesini daha da duyurmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

Kurtuluş: “Burası bizim kendimizi en rahat hissettiğimiz sesimiz”

Çocuk Meclisi Üyelerinden Elif Su Kurtuluş da “Bu Meclis olmasaydı düşüncelerimizi kime söyleyeceğimizi ve paylaşacağımızı gerçekten bilmiyorduk. Çok işimize yaradı. Çok daha yeni ve güzel yerler açıldı. Düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz güzel gelişmeler oldu. Burası bizim kendimizi en rahat hissettiğimiz sesimiz. Burada istediğimizi söyleyebiliyoruz. Herkes kendi ilçesinden gelerek düşüncesini ve gelemeyen çocukların düşüncesini iletebiliyor. Bu gerçekten de çok iyi oluyor” diye konuştu.

Kaya: “Çocuk Meclisi çok güzel ve faydalı bir şekilde ilerliyor”

Eğitim Komisyonu Üyesi Firdevs Kaya, Çocuk Meclisi’nin çok güzel geçtiğini belirterek, “Burada kendi dilek ve temennilerimizi dile getirebiliyoruz. Bizim için çok yararlı oluyor. Hepimizin farklı düşünceleri var. Çocukların sesi bu şekilde duyuluyor. Bende bunu doğru buluyorum. Çocuk Meclisi çok güzel ve faydalı bir şekilde ilerliyor. Bizim önümüzü açıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN