Büyükşehir, ‘Mersin 33 Kart’ı tüm ulaşım ağına yaymayı sürdürüyor

Büyükşehir, ‘Mersin 33 Kart’ı tüm ulaşım ağına yaymayı sürdürüyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını kentin tüm ulaşım araçlarına entegre etmeyi sürdürüyor.

Mersin 33 Kart şimdi de, Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Uygulama hem vatandaşlara, hem de şoförlere kolaylık sağlıyor. Para alışverişinin olmaması, şoförlerin çevre ve yol hâkimiyetinin artmasına da katkı sağlıyor. Bu entegrasyon ile birlikte Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı. Mersin 33 Kart sayesinde, Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı araçlarda da siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor.

Mersin 33 Kart kullananlar ulaşımda sağlanan kolaylıkların yanı sıra; Büyükşehir’in Denizkızı A.Ş bünyesinde hizmet veren kafelerinde, su faturası ödemelerinde ve Büyükşehir’e ait otopark ücretlerini ödeme konusunda da çeşitli avantajlardan yararlanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Mersin 33 Kart’ı tüm kente yaymayı sürdürüyor. Akıllı şehir uygulamalarından biri olan Mersin 33 Kart, şimdi de Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden biri olan İmar A.Ş bünyesinde devam eden Mersin 33 Kart uygulaması, yıl sonuna kadar bütün toplu taşıma araçlarına entegre edilmiş olacak. Hem vatandaşlara, hem de şoförlere kolaylık sağlayan uygulamada para alışverişinin olmaması, şoförün yol hâkimiyetini de artıyor ve daha güvenli bir yolculuk geçirilmesine katkı sağlıyor. Bu entegrasyon ile birlikte Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı.

Daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri’ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi’nin tüm toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, Mezitli Kooperatifi’ne bağlı minibüslerin ardından Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde de geçerli olmaya başladı.

‘Mersin 33 Kart’ kullananlara indirimli yolculuk

Mersin 33 Kart kullananlar ulaşımda sağlanan kolaylıkların yanı sıra; Büyükşehir’in Denizkızı A.Ş bünyesinde hizmet veren kafelerinde, su faturası ödemelerinde ve Büyükşehir’e ait otopark ücretlerini ödeme konusunda da değişik avantajlardan yararlanabiliyor. Mersin 33 Kart sayesinde Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı araçlarda siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeme yapıyor. Ayrıca, Denizkızı A.Ş bünyesinde hizmet veren kafelerde Mersin 33 Kart ile ödeme yapanlar, günlük yayınlanan indirimlerden de faydalanıyor.

Özgür: “33 Kart’ın ulaşımın yanı sıra, daha birçok alanda avantajları var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş Genel Müdürü Emir Can Özgür, Mersin 33 Kartı yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 5. kooperatif olan Osmaniye Kooperatifi’nin geçişini tamamladıklarından söz ederek, “Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 aracı, 33 Kart kapsamına aldık. 33 Kart ile sadece ulaşım değil, başka birçok ödeme konuları da yapılabiliyor. Denizkızı Şirketimizin kafelerinde kullanılabiliyor, su faturası yatırılabiliyor, otoparklarımızda geçerli oluyor. Bu kartı kullanarak yapılan ödemelerde, kartın yarattığı ölçek ekonomisinden kaynaklanan çeşitli indirimler ve ödeme avantajları da oluyor. Kartın kullanımı yaygınlaştıkça, bu indirimler de artacak ve yaygınlaşacak” dedi.

Vatandaşları Mersin 33 Kartı kullanmaya davet eden ve önümüzdeki 6-7 aylık süre içerisinde 12 hattın daha Mersin 33 Kart geçişini tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Özgür, “Böylece Mersin’deki tüm toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri gibi 33 Kart ödemesi kapsamına alınmış olacak” dedi.

Kartal: “Sistem, şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildi”

Mersin Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kartal, Mersin 33 Kart’ın şu ana kadar 5 kooperatife entegre edildiğinden söz ederek, minibüslerdeki güven ve yenilik konularına dikkat çekti. Kartal, “Bu elektronik para toplama sistemi ile birlikte, ilerleyen zamanda kooperatiflerimizin her birini havuz sistemine alacağız. Para ile temas ortadan kalkacağı için, şoför arkadaşlarımız yola daha fazla konsantre olacak ve daha güvenli bir seyahat yapılacak. Şimdiye kadar Mezitli Minibüs Kooperatifimiz, Çevre Yolu Minibüs Kooperatifimiz, Halk Otobüslerimiz ve son olarak da Osmaniye Minibüs Kooperatifimize geçişler yapıldı” dedi.

Soysal: “Mersin 33 Kart ile seyahat edenler daha düşük ücret ödüyor”

Osmaniye Kooperatifi Başkanı Ali Soysal; kartlı sistemin hem kooperatif, hem halk, hem de çalışanlar açısından faydaları olduğunu anlatarak, “Özellikle kaza riskini yüzde 90 seviyede önlüyor. Çünkü artık para alışverişi yok. Yol ücreti açısından da avantajlı. Şu an sivil ücret normalde 25 öğrenci 15 lira iken, kartı kullanan siviller 23 öğrenciler ise 13 liraya seyahat edebilecek. İstiyoruz ki, tüm kooperatifler artık kartlı sisteme geçsin. Sistem aynı zamanda kredi kartı kullanımına da olanak sağlıyor” dedi.

Mersin 33 Kart uygulamasından şoförler ve vatandaşlar da memnun

Osmaniye Kooperatifi şoförlerinden Ahmet Korkmaz, bu uygulamanın hem şoförlere hem de vatandaşlara sunduğu faydalardan söz ederek, “Hem bizim açımızdan, hem de yolcularımız açısından iyi oluyor. Dakika ve para sıkıntımız ortadan kalkıyor. Kart sistemi geldiği için fiyatlarımız da 25 liradan 23 liraya düştü. Öğrenci de 15 liradan 13 liraya düştü. O da güzel oldu. Vatandaşımıza da, Osmaniye Kooperatifi’ne de hayırlı olsun” dedi.

Vatandaşlardan Halil Türe, Mersin 33 Kart uygulamasının birçok açıdan faydası olduğunu belirterek, “Zamandan tasarruf sağlarken, şoförle para alışverişi olmayınca daha iyi olur. Mersinimiz için iyi bir gelişme” dedi. Kart sayesinde indirim olmasının da bütçesine katkı sağladığını ifade eden Türe, “Sürekli gidip geliyoruz. Günlüğe vurursak, ekonomimize çok faydası olur. En azından başka bir ihtiyacımızı karşılayabiliriz” diye konuştu.

Vatandaşlardan Turan Şener ise, “Bizim için avantaj oldu. Kartımızı kullanarak, rahat rahat seyahat edebiliyoruz. Ekonomimiz için de iyi bir şey. Kartla bindiğimiz zaman, şoförün bize odaklanması yerine yola odaklanması da güvenlik açısından bir avantaj” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN