Buraya gelip bardak bardak su içiyorlar! Ünü artık sınırları aştı: Bir bardağı o hastalıklara şifa oluyor

Buraya gelip bardak bardak su içiyorlar! Ünü artık sınırları aştı: Bir bardağı o hastalıklara şifa oluyor

Gelen bardak bardak içmeden gidemiyor ünü Türkiye'yi aşıyor. Bir bardak içen o hastalığa elveda diyor şifasını duyan soluğu o şehirde alıyor. Tamamen doğal olarak çıkarılan bu suyun faydası asırlardır biliniyor.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde çıkarılan doğal maden suyunun şifası Türkiye sınırlarını da aşıyor. İçmeler bölgesine Akın eden vatandaşlar bağırsak ve mide hastalıklarına iyi geldiği söylenen ve asırlardır uygulanan doğal su yöntemini uyguluyor. Tadı nedeniyle acı su olarak bilinen ve birçok hastalığa iyi geldiği söylenen sudan içmek isteyenler soluğu Ekinözü de alıyor.

3 FARKLI NOKTADAN ÇIKIYOR

Aşağı, Orta ve Yukarı İçmeler olarak bilinen ve 3 farklı noktadan çıkarılan acı suyun halk arasında şifalı olduğu söylenmektedir. 6 Şubat tarihinde meydana 2 depremin merkez üssü olan Ekinözü depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. Acı suyun yanı sıra Kükürtlü çamuruyla da bilinen Ekinözü Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

Ekinözü'ndeki acı su şifa dağıtıyor - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

HASTALIKLARA ŞİFA OLUYOR

Acı su, cilt hastalıkları, astım, bronşit, böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlar, şeker ile sinir hastalığı gibi pek çok farklı hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Orta İçmeler de bulunan Kükürtlü çamurun da deri hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

Ekinözü'ndeki acı su şifa dağıtıyor - Elbistanın Sesi

Yağlı yemeklerin ardından içilen acı suyun çok faydalı olduğunu dile getiren Rüstem Taşdemir, kalp hastalıklarına iyi gelmese de bağırsak hastalıkları ve böbrek hastalıklarına iyi geldiğini vurguladı.

Adem Çotu,“Bizim bildiğimiz kadar iyi olduğunu söylüyorlar dışarı çevre illerden çok ilgi görüyor biz de arada bir geliyoruz” diye konuştu. Ramazan Yangeç, “Ben her yıl gelirim havası güzel günde ortalama 30 bardak su içerim” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN