Bu taşın önünde sıra bitmiyor! Gencinden yaşlısına delikten geçen kendini şanslı sayıyor! Günahkarlar baştan eleniyor

Bu taşın önünde sıra bitmiyor! Gencinden yaşlısına delikten geçen kendini şanslı sayıyor! Günahkarlar baştan eleniyor

Türkiye'nin o şehrinde bulunuyor bu taş önünde sıra hiç bitmiyor. Gencinden yaşlısına herkes delikli taştan geçmeye çalışıyor günahkarların geçemeyeceğine inanılıyor. İşte herkesin önünde beklediği delikli taş…

Hacı Bektaş Veli'nin Hakk'a Yürüyüşünün 753'üncü Yıl Dönümü Etkinliklerine katılım için gelen vatandaşlar çilehane mevkisinde yer alan Hacı Bektaşi Veli'nin inzivaya çekilerek ibadet ettiği bilinen mağaranın çıkış noktasında sıra oluşturuyor. Delikli taştan geçmeye çalışan vatandaşlar günahkarların bu delikten geçemeyeceğine inanıyor.

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Nevşehir'de düzenlenen etkinlikler doğrultusunda yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi etkinliğe katılım sağladı. Alevi Bektaş'ı inancı doğrultusunda kutsal kabul edilen alanlar başka olmak üzere çeşitli mekanları gezen vatandaşlar dua ettiler.

Deliklitaş'a ziyaretçi akını - Gazete Rize / Rize Haber / Son Dakika Rize Haberleri

Hacı Bektaşi Veli'nin 13 yüzyılda Anadolu'ya gelmesi ile birlikte talebe yetiştirmek için oluşturulan ve kendi adını taşıyan külliyenin yanı sıra Aslanlı Çeşme ve türbelere de ziyaretler gerçekleştirildi.

MAĞARA ÇIKIŞI İNSAN SELİ OLDU

Etkinliklere katılan Ziyaretçiler özellikle ilçe girişinde bulunan çilehane mevkisindeki Hacı Bektaşi Veli'nin inzivaya çekilerek ibadet ettiği mağaranın çıkış noktasına yöneldi. Günahkarların geçemeyeceğine inanılan delikli taşa ise vatandaşın ilgisi yoğun oldu.

Nevşehir'de bulunan Hacı Bektaşı Veli Türbesi'nde yoğunluk yaşanıyor! - Haymana Gazetesi

Kahramanmaraş'tan gelerek delikli taştan zorlanmadan geçen Sait Bilge "Allah herkese rızık versin, birlik ve beraberlik olsun diye dua edip girdim ve delikli taştan çıktım. Delikli taştan dürüst olan, kul hakkına girmeyen iyi insanlar rahatlıkla geçiyor." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN