Boşa gitmesin dedi bedavaya verdi! Vatandaş kışlık stoğunu yaptı! 500 ton ürün ücertsiz dağıtıldı

Boşa gitmesin dedi bedavaya verdi! Vatandaş kışlık stoğunu yaptı! 500 ton ürün ücertsiz dağıtıldı

Tokatlı çiftçi adeta vatandaşa kışlık yardımı yaptı. Yaşanan pazar sıkıntısı vatandaşın cebine yaradı 500 ton ürün ücretsiz dağıtıldı. Çiftçi dertlense de tüketicinin yüzü güldü.

Tokatlı çiftçi Cihan Aydın, yaşanan pazar sıkıntısı nedeniyle toplatamadığı 500 ton soğanı vatandaşa ücretsiz dağıtmayı tercih etti. Tokat'ın Erbaa ilçesinde çiftçilik yapan Cihan Aydın ürünler boşa gitmesinin dedi vatandaşa destek oldu. Bu kış kimse soğan almayacak.

PAZAR SIKINTISI VATANDAŞA YARADI

Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Tosunlar köyünde yaşamını sürdüren 35 yaşındaki çiftçi Cihan Aydın, bu yıl 65 dekar alanda ekimi yapılan soğanları satamayınca ücretsiz dağıtmanın yolunu tuttu. Artan işçilik maliyetleri ve üretim maliyetleri derken pazar sıkıntısı nedeniyle tüm ürünler tarlada kaldı. Aydın yeni sezon için tarla hazırlığı yapması gerektiğini belirtirken toprağı karıştırmak yerine ürünleri vatandaşa ücretsiz dağıtmanın daha faydalı olacağını söyledi.

Tokatlı çiftçi 500 ton soğanı ücretsiz dağıttı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

300 DÖNÜM ARAZİYİ İŞLEDİ

Yaklaşık 300 dönüme yakın araziyi işleyen çiftçi Cihan Aydın, ürünlerin çeşitlendirildiğini belirtti. Geçtiğimiz seneye kadar kaba yem üretimi yaptıklarını söyleyen Aydın, bu yıl soğan, patates, karpuz gibi ürünlerin ekildiğini aktardı. Ürünlerin hasatlarını göremediğini söyleyen Aydın, normal süreçte hasat aralığına Temmuz ayı ortası Ağustos ayı başı olduğunu da vurguladı.

Soğan tarlada 5, tezgahta 15 lira

65 dekarlık arazide soğan üretimi yaptıklarını söyleyen Aydın, 4 parça tarlada Ekim yapıldığını ifade etti. Yeni sezonda pazar sıkıntısı nedeniyle ürünlerin satılmadığını ifade eden Aydın, tarlaların hazırlanabilmesi için ürünlerin elden çıkarılması gerektiğini de aktardı.

İklim değişikliği çiftçiyi vurdu, soğanlar tarlada yandı

Emek vererek ürettiği ürünleri toprak karıştırmak yerine vatandaşa vermeyi tercih eden Aydın, “Vatandaşlarımız gelsinler ihtiyaçlarını görsünler. Ücretsiz olarak tarladan soğanları toplayıp götürsünler. Köyümüz Tokat'ın Erbaa ilçesiyle sınır bir köy. Yaklaşık yedi bin dönüm arazimiz var. Bunun dört bin dönümü tarım, üç bin dönüm arazide mera olmak kaydıyla. Köyümüz tarım arazileri Kelkit havzasının içerisinde bulunmaktadır. Kelkit Çayı'na yaklaşık 500 metre mesafedeyiz. Ama ciddi bir şekilde su sıkıntısı çekiyoruz. Bu ürünlerin temmuz ayında hasat edilip satılamaması biraz da bölgede yaşanılan su sıkıntısıyla alakalı bir durum” açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN