Belediye Başkanı Kahveci, can dostlarımızı korumak için öğrencilerle el ele verdi

Belediye Başkanı Kahveci, can dostlarımızı korumak için öğrencilerle el ele verdi

Kütahya Belediyesi tarafından, Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde öğrencilere yönelik olarak düzenlenen etkinlik, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kütahya Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde gerçekleşen etkinlikte, hayvanları korumanın sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gereken bir sorumluluk olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Hayvanlar bizim kendini savunamayan dilsiz dostlarımız, onların haklarını savunmaksa insan olmanın bir gereği. Onlar sayesinde toprak daha verimli, hava daha temiz, ekosistemler dengede kalıyor. Onların hayatımızdaki yeri o kadar büyük ki, aslında onları korumak kendi geleceğimizi de korumak anlamına geliyor” dedi.

Belediye Başkanı Kahveci, belediyenin sahipsiz hayvanlar için büyük bir ekiple, gece gündüz demeden yoğun çalışmalar sürdürdüğünü belirterek, bu doğrultuda Sokak Hayvanları Bakım Evi’nde gerçekleştirilen işlemler ve hizmetlerle ilgili vatandaşlara detaylı bilgi verdi.



“Tüm Projelere Belediyemiz Tarafından Protokoller Kapsamında Destek Verilecek”


Belediye Başkanı Kahveci, sokak hayvanlarını korumaya yönelik projelerin önemini vurgulayarak, “Yenice Köyü’nde bulunan yaklaşık 1200 metrekarelik alan için belediyemizle gönüllü bir vatandaşımız arasında irtifak hakkı çalışmaları başladı; alanın çevrilmesi ve içerisine koyulacak kulübelerle ilgili gönüllü bir yatırımcımızdan sponsorluk sözü aldık. Bu ve benzeri şekilde; sokak köpeklerinin faydasına gerçekleşecek tüm projelere belediyemiz tarafından protokoller kapsamında destek verilecek. Ayrıca kanun kapsamında yapılması planlanan ‘köpekler için yaşam alanları’ konusunda Valiliğimize bağlı Sokak Hayvanları Birliği ile birlikte 100 dekarlık bir arazi için çalışmalara başladığımızı belirtmekten gurur duyuyor, konuyla ilgili olarak desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Musa Işın’a teşekkür ediyorum. 2025 yılı itibari ile de şehrimizin muhtelif noktalarında gönüllülerimizin talepleri doğrultusunda, kedi evlerinin sayısını artıracağımızın da müjdesini burada sizlere vermek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından etkinliğe katılan her yaştan öğrenciler, Sokak Hayvanları Bakım Evi’ni dolaşarak, can dostlarımızı ziyaret etti. Belediye Başkanı Kahveci’nin, öğrencilerle gerçekleştirdiği içten sohbetler ve hatıra fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN