Batman'da yeni açılan okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adı verildi

Batman'da yeni açılan okula "Gazze Şehitleri İlkokulu" adı verildi

Batman'da yeni hizmete giren ilkokul, "Gazze Şehitleri İlkokulu" adıyla dikkat çekti. Eğitim Bir-Sen, okulun açılışında emeği geçenlere teşekkür ederken, bu adlandırmanın bölgedeki toplumsal ve kültürel hassasiyetleri yansıttığını ifade etti. Açılış töreninde, okulun isminin anlamı ve önemi hakkında bilgi verildi.

Batman'da Tilmerç Mahallesi'nde yeni açılan ilkokul, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayıyla "Gazze Şehitleri İlkokulu" adıyla hizmete girdi. Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü, açılışta yaptığı konuşmada okulun adının önemine vurgu yaptı.

Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü, okulun adının seçilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Siyonist katiller, barış ve ateşkesin en büyük umudu olan asil bir lider, korkusuz bir mücahit, Gazze davasına ömrünü adamış İsmail Haniye’yi, gözlerimizi dolduran, bileklerimizi sıktıran ve yüreklerimizi kahreden elim suikastla şehit ettiler. Şehidimize Allah’tan rahmet, ümmetimize baş sağlığı diliyoruz.

EĞİTİM BİR SEN'DEN ŞEHİTLERE VE DİRENİŞE VURGU

Onlar, bu suikastlarla direnişi durduracaklarını, Filistin’in direncini kıracaklarını, özgürlüğe olan inancı yok edeceklerini sanıyorlar. Ama yine yanılıyorlar ve yanıldıklarını gün gelecek görecekler. Suikastlar direnişi, Filistin halkını direnişi ve mücadeleyi yükseltmeye teşvik edecek, güçlendirecektir. Batman Valiliği ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün almış oldukları bir kararla Batman Tilmerç Mahallesinde yeni açılan bir okula ‘Gazze Şehitleri İlkokulu’ adının verilmesi 3 Ağustos’un ruhuna ayrı bir anlam kazandırmıştır.

Batman Valisi Sayın Ekrem Canalp ile Batman İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Mahmut Kurtaran’a şükranlarımızı sunuyoruz. Çanakkale Şehitliklerinde mezar taşlarında yazılan Gazze şehitlerimiz gibi şehrimizde de isimleri bir okulda ilelebet yaşayacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN