Başkan Ünlüce’den 15 Temmuz mesajı

Başkan Ünlüce’den 15 Temmuz mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünlüce mesajında şu görüşlere yer yerdi: 15 Temmuz, milletimizin demokrasiye olan inancını tüm dünyaya gösterdiği önemli bir gündür.

8 yıl önce, 15 Temmuz 2016’da millet iradesini hiçe sayarak anayasal düzeni ortadan kaldırmak isteyenler, milletimizden cevabını almıştır. FETÖ’nün hain darbe girişimi Cumhuriyet kazanımlarının, laikliğin, bilimin ve demokrasinin önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet, her zaman rehberimiz olmalıdır. Bu çizgiden en ufak bir sapma yaşandığında ülkemizin nelerle karşılaşılabileceği tarihe not olarak düşmüştür.

Millet iradesinin temsil adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bombalanması, halkımızın kurşunlara hedef olması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. O gece demokrasi uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize olan minnet duygularımı ifade etmek istiyorum.

Bu anlamlı günde, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve demokrasiye olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor; Eskişehir halkının her zaman milli iradenin yanında olacağını vurgulamak istiyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN