Başkan Subaşı Viyana’da düzenlenen programda konuştu

Başkan Subaşı Viyana’da düzenlenen programda konuştu

Türkiye Belediyeler Birliği görevlendirmesiyle Viyana'da düzenlenen Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü'nün (UNIDO) 'Bridge For Cities' programına konuşmacı olarak katılan Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, oturumda Türkiye’yi temsil etti.Birçok ülke ve şehirden belediye başkanı ve yerel yöneticinin katıldığı oturumda konuşan Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Türkiye’deki yerel yönetimlerde sosyal, kültürel ve teknik alanlarda uygulanan hizmetlerden söz etti.

BAŞKAN MELEK MIZRAK SUBAŞI: ‘’EĞİTİME DESTEK VERİYORUZ. KADINLARIN TOPLUMSAL HAYATA AKTİF KATILIMINI TEŞVİK EDEN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ’’

Programda moderatörün; ‘’Türkiye’de yerel bir hükümet olarak sosyal, kültürel ve teknik alanlarda uyguladığınız politikalar hakkında neler söylemek istersiniz’’ şeklindeki soruya Başkan Subaşı şu şekilde cevap verdi:


‘’Teşekkür ediyorum. Yerel yönetim politikalarını sosyal demokrat ilkeler çerçevesinde şekillendiren belediyelerimiz, halka hizmet, toplumsal adalet, çevreye duyarlılık şeffaflık ve katılımcı demokrasi temel değerleriyle faaliyet göstermektedir. Kadınların toplumsal hayata aktif katılımını teşvik etmek için projeler geliştiriyoruz. Devam eden kadın kooperatiflerimiz, okul öncesi eğitim kurumlarımız ve eğitim programlarımız yaygın olarak uygulanmaktadır. ‘’ dedi.


BAŞKAN SUBAŞI: ‘’BAŞKANLIK YAPTIĞIM BİLECİK’İN DE OLDUĞU MARMARA BÖLGESİ ÜLKEMİZİN ÜRETİM MERKEZİDİR’’


Moderatörün; Türkiye’de belediye başkanı olarak sanayi ve nüfus dağılımının kentler üzerindeki etkileri ve bu etkilerin sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz’’ şeklindeki sorusuna ise ‘’Marmara Bölgesi ülkenin üretim merkezidir. Belediye Başkanı olarak görev yaptığım Bilecik şehrini de kapsayan Marmara Bölgesi, Türkiye ekonomisinin kalbini oluşturan büyük sanayi tesislerine, limanlarına ve ticari merkezlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu durum, nüfus yoğunluğunu ve dolayısıyla konut ve altyapı eksikliklerini tetiklerken, bir başka önemli gerçeği de akla getiriyor. Deprem riski.’’ Şeklinde cevap verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN