Başkan Hasgör: “Basketbol branşının bütçesinde artık kamu kaynakları kullanılmayacak”

Başkan Hasgör: “Basketbol branşının bütçesinde artık kamu kaynakları kullanılmayacak”

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Emre Hasgör, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Hasgör, hem gündeme ilişkin hem de basketbol takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hasgör, “Basketbol branşının bütçesinde artık kamu kaynakları kullanılmayacak” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Emre Hasgör, basın mensuplarını kahvaltı programında ağırlayarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başkan Hasgör, basketbol takımıyla ilgili yeni sezon planlamalarını da anlattı. Geçtiğimiz sezonlarda basketbol branşı için tamamen kamu kaynakları kullanıldığını ifade ederek, sözlerine devam eden Hasgör, “Biz, bu bütçeyi düşürdük. Basketbol branşının bütçesinde artık kamu kaynakları kullanılmayacak. Kendi finansal kaynaklarımızı yaratacağız. Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne de katılmayı planlıyoruz. Tabii, o bütçeyi henüz oluşturamadık. Belli bir bölümünü oluşturduk. Kulübe, iki sezonda 7,5 milyon dolar para harcanmış. Elimizde bir tane oyuncumuz ve altyapımız yok. Hiçbir şeyimiz yok ama yönetici arkadaşlarımız ile birlikte çok çalışıyoruz. Belki ligde belki play-off oynarız ama hedefimiz bunu yaparken kendi kaynaklarımızı yaratmak. Çünkü, orası bir grup elitin değil, halkın hep beraber girdiği bir yer olacak” dedi.

“Manisaspor bizim en önemli değerlerimizden biri”

Futbolun içinden geldiği için futbolla ilgili kendisine soru sorulmasının doğal olduğunu belirten Başkan Hasgör, “Aslında, bir amatör spor kulübü başkanıyım. Çocuklara ve gençlere hizmet eden bir spor kulübü başkanı olmamın yanı sıra çok da iyi bir Manisasporluyum. Manisaspor bizim en önemli değerlerimizden biri. Tabii, çok komik açıklamalar ve komikçe anlatılan şeyler duyuyoruz. Aslında son on beş senenin ürününün cevapları bunlar. Bugüne kadar sportif nezaketi sağlayarak devam etmeye çalışıyordum ama artık sportif nezaketin sağlanabileceği bir durumda değiliz. Aslında bu konuşmaların başı bir önceki belediye başkanı bile demeye utandığım biri” dedi.

“Manisaspor’u öyle kendini bilmezlere yedirmem”

Kendilerine yönelik yapılan ithamlara da cevap veren Başkan Hasgör, “Ben Manisalıyım. 48 yıldır Manisa'da yaşıyorum. Manisa'da doğdum. Allah izin verirse bu topraklarda da öleceğim. Manisaspor’u öyle kendini bilmezlere yedirmem. Manisa halkının parasıyla, Manisa halkının verdiği vergilerle gelmişler, bir tesise çökmüşler. Gerçekten çökmüşler! Oturdukları masalar bile Manisa Büyükşehir Belediyesinin masası. Manisalılara ve Manisasporlulara hakaret etmeye çalışıyorlar ama ben burada olduğum sürece; Manisalılara, Manisa halkına, Manisasporlulara hakaret ettirmem” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımıza bütün tesislerimiz açık”

Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde futbol spor okulları için de hazırlık yaptıklarını ifade eden Hasgör, Manisa FK altyapısında oynayan sporcuların ailelerine de seslendi. Hasgör, “Kapımız, ailelerimize sonuna kadar açık. Çocuklarımıza bütün tesislerimiz açık. Altyapıdaki çocuklarımıza da hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz, Manisalıyız. Bu kentin çocukları bize emanet, hiç merak etmesinler” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN