Başkan Geyikçi’den 29 mesajı

Başkan Geyikçi’den 29 mesajı

Cumhuriyetimizin ilanının 101’inci yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, “Türk Milleti’nin en büyük bayramını büyük bir coşku ve gurur ile kutluyoruz” dedi.

Cumhuriyetin Türk Milleti’nin egemenliğinin ve bağımsızlığının bir nişanı olduğunu dile getiren Başkan Mustafa Geyikçi, mesajında şunları kaydetti;

“Bugün, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiğimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 101’inci kuruluş yıldönümü. Esarete ve boyunduruk altında kalmaya hiçbir koşulda razı olmayan Büyük Türk Milleti, işgalcilere karşı başlattığı kurtuluş mücadelesini, benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırarak 29 Ekim 1923’te Cumhuriyeti ilan etmiştir.

Cumhuriyet umutlu nesiller yetiştirmeye devam ediyor

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kurulan Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık mücadelesiyle elde ettiği en büyük kazanımdır. 101 yıldır, özgürlüğün, eşitliğin ve demokrasinin temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyet, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştirmeye devam ediyor.

Cumhuriyet, bizlere yalnızca bir yönetim biçimi değil; aynı zamanda ortak değerlerimizi yaşatmayı, eşitliği, özgürlüğü ve adaleti koruma sorumluluğunu da yüklemiştir. Ulu Önder Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi doğrultusunda, bu değerleri koruyarak çağdaş Türkiye’nin aydınlık yarınlarına katkıda bulunmak hepimizin görevidir.

Türk Milleti zorlukları birlik ve beraberlikle aşmıştır

Ülkemiz son günlerde zor günlerden geçmekte. Ancak Türk Milleti her zaman için bütün zorlukların üstesinden gelmiş, birlik ve beraberlik içerisinde tüm zorlukları aşmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” demiş bizlere çağdaş cumhuriyetin öğüdünü vermiştir. Bizler de gelecek nesillere Büyük Atatürk’ün vizyonunu anlatmalı, Cumhuriyet değerlerini öğretmeli ve cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çaba sarfetmeliyiz.

Bu özel gün dolayısıyla bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN