Bartın'da metrelerce çöp yığınına inceleme

Bartın'da metrelerce çöp yığınına inceleme

Bartın'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 8 belediye ve İl Özel İdaresi tarafından köylerden toplanan katı atıkların yola dökülmesiyle ilgili inceleme başlattı.

Bartın’da, kentin katı atıklarının toplandığı vahşi depolama alanının dolması üzerine yaşanan çöp kriziyle ilgili yetkililer harekete geçti. Kent merkezi, ilçe ve beldelerden toplanan çöplerin atıldığı Karasu köyü İnkumu tatil beldesi tepesindeki depolama alanının dolması, çevrede büyük bir kirliliğe yol açtı. Günlük yaklaşık 150 ton çöpün taşındığı alanın yetersiz kalması nedeniyle çöpler, depolama sahasına çıkan yola kadar yığıldı ve yaklaşık 1 kilometrelik bir alan çöple doldu.

Bartın'da metrelerce katı atık çöp yığını: İnceleme başlatıldı

Bartın’ın Boğaz Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yol, biriken çöp yığınları nedeniyle neredeyse tamamen kapanırken, çöp sızıntılarının yağmur sularıyla Bartın Irmağı’na karıştığı da gözlemlendi. Bu durum, çevre halkında büyük tedirginlik yaratırken, çevre kirliliğinin boyutu hem karadan hem de havadan çekilen görüntülerle tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine bölgede inceleme başlattı. Yetkililer, çöplerin iş makineleri yardımıyla yol kenarlarına çekilerek yolun açılması için çalışmalar başlatıldığını duyurdu. Ancak, bölgedeki vahşi depolama alanının dolmasının yol açtığı çevre felaketinin çözümü için daha kalıcı önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN