Balıkesirliler istedi, belediye yaptı! Binlerce kişiye yakın kart desteği geliyor: Ahmet Akın liste liste paylaştı...

Balıkesirliler istedi, belediye yaptı! Binlerce kişiye yakın kart desteği geliyor: Ahmet Akın liste liste paylaştı...

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için önemli bir adım atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden binlerce kişiye yakın kart desteği geliyor. Birçok kategoride binlerce kişinin faydalanacağı destekle ilgili detayları başkan Ahmet Akın liste liste paylaştı…

ESMAGÜL KOÇAK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için önemli bir destek programı olan Yakın Kart uygulamasını hayata geçiriyor. Bu program sayesinde birçok kesimden vatandaş, maddi olarak rahatlatılacak.

KİMLER YARARLANACAK?

Balıkesir Belediyesi'nin Yakın Kart desteklerinden yararlanacak gruplar arasında dul ve yetim kadınlar, emekliler, askere gidecek gençler, ihtiyaç sahibi aileler, engelliler ve yeni evli çiftler yer alıyor. Destekler, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak çeşitlendirilmiş durumda.

DUL VE YETİMLER

Dul ve yetim kadınlara yıllık 20.000 TL destek sağlanacak. Bu destek, ekonomik zorluklar yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

ASKERE GİDECEK GENÇLER

Askerlik çağına gelmiş gençler için 5.000 TL tutarında bir destek sunulacak. Bu destek, gençlerin askerlik hazırlıklarını daha rahat yapmalarına yardımcı olacak.

EMEKLİLERE DESTEK

Emekliler de bu destekten faydalanarak yıllık 20.000 TL alacak. Emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek için önemli bir adım atılmış oluyor.

AİLE DESTEKLERİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere aylık 1.000 TL, 4 yaşından küçük çocuğu olan ailelere aylık 1.000 TL, yeni doğan bebeği olan ailelere ise aylık 2.000 TL destek sağlayacak. Bu yardımlar, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak.

balikesir-belediyesi-yakin-kart-destegi-1.jpg

ÖĞRENCİLERE DESTEK

İl dışında üniversite kazanan gençler için gidiş-dönüş bilet desteği sunulacak. Bu uygulama, öğrencilerin eğitim hayatlarını desteklemeyi amaçlıyor.

ENGELLİ VE GAZİLERE DESTEK

Engellilere yılbaşında 5.000 TL, gazilere ise Cumhuriyet Bayramı'nda 5.000 TL destek verilecek. Bu yardımlar, toplumun farklı kesimlerine yönelik sosyal bir sorumluluk anlayışı ile gerçekleştiriliyor.

YAKACAK DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi ailelere yakacak desteği olarak 5.000 TL sağlanacak. Kış aylarında vatandaşların ısınma ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir adım atılıyor.

YENİ EVLİLERE DESTEK

Yeni evlenen çiftler, 30.000 TL destek alacak. Bu yardım, çiftlerin yeni yaşamlarına daha sağlam bir başlangıç yapmalarını amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN