Babasının diktiği 45 yıllık dut ağacını evinden geçirdi: Dedem bize çok güzel miras bırakmış

Babasının diktiği 45 yıllık dut ağacını evinden geçirdi: Dedem bize çok güzel miras bırakmış

Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, evinin inşaatı esnasında babasının 45 yıl önce diktiği dut ağacını kesmeye kıyamayıp evin içinden geçirdi. Çevresindekilerin 'evin temelini oynatır' yorumlarına aldırmayan adam, "Depreme faydası oldu. İyi ki de kesmemişim" derken torunları, "Dedem bize çok güzel miras bırakmış" diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan 57 yaşındaki İbrahim Uğurlu, 26 yıl önce baba evinin yanına yeni bir ev yaparken, babasının yaklaşık 45 yıl önce diktiği dut ağacını kesmemeye karar verdi. Çevresindekilerin uyarılarına rağmen ağacı koruyarak evini inşa eden Uğurlu, babasının hatırasını yaşatmanın mutluluğunu yaşıyor.

9797545.jpg

'BİRÇOK KİŞİ 'EVİN TEMELİNİ OYNATIR' DEDİ'

1998 yılında yeni evini tamamlayan İbrahim Uğurlu, "Ben bu evi 1998’de yaptım. Daha önce bu evin öbür tarafında toprak ev vardı babam rahmetlinin. Bu ağacı da kendisi dikmişti. Buraya tekrar beton ev yapma işimiz olduğunda, bunu birçok kişi ‘Bu ağacı kes evin temelini oynatır’ dedi. Ben de babamın hediyesi diye kesmedim. İyi ki de kesmemişim." dedi.

9797546.jpg

'DEPREMDE FAYDASI OLDU'

Uğurlu, dut ağacının evin depremlerde hasar almasını önlediğini belirterek, "Hem depreme faydası oldu hem de evimizin üstünde benim büyük oğlan oturmakta, ona iyi oldu. Çocuklar orada serin serin duruyorlar ağacın altında. Hem bu yönden iyi oldu. Bu dut beyaz dut. Yiyoruz, güzel. Gelip gidene rahmet olsun. Sürekli kuşlar da dut yiyor. Onlar da arkasından yedikçe herhalde dua ediyordur. İyi ki de sökmemişim, evin temelini oynatır dediler, hiç de oynatmadı yani. Daha iyi depremde bu dutların hep faydası oldu. Kök bağlantısıyla daha iyi oldu yani." şeklinde konuştu.

9797543.jpg

'SU BİLE İSTEMİYOR'

Yıllardır su istemeden büyüyen ve kurumayan dut ağacı hakkında konuşan Uğurlu, "Bu dut ağacı su bile istemiyor burada. Sadece gölge burası, sadece kafası güneş almakta. Gene de büyüyor yani. Kökü burada güneş hiç görmüyor. Kendisi gene de oldu yani kurumadı. Sulamıyoruz bile. Sulansa bu dut ağacı bunun iki misli olurdu. Bu dut ağacı 40-45 yıldan beridir var. Ben o zaman işte 12-13 yaşındaydım. Babam rahmetlinin buraya diktiğini bilirim bunu. Burada toprak evimiz de vardı. Orada otururken görmüştüm." ifadelerini kullandı.

9797547.jpg

'DEDEM BİZE ÇOK GÜZEL MİRAS BIRAKMIŞ'

İbrahim Uğurlu’nun torunlarından Gülnaz Uğurlu, dedesinin bıraktığı mirasa olan minnettarlığını dile getirerek, "Dut ağacının altında gölgeleniyorum. Dut ağacının altında salıncağa binebiliyorum. Bunu yapan Ali dedemden Allah razı olsun. Çok güzel bir miras bırakmış bize. Lütfen ağaçları kesmeyelim, onları yaşatalım" şeklinde konuştu.

9797544.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN