Aydın'da kanal çalışması sırasında göçük: 3 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

Aydın'da kanal çalışması sırasında göçük: 3 işçi öldü, 1 işçi yaralandı

Aydın'da içme suyu hattı döşeme çalışmaları sırasında meydana gelen göçükte 3 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise ağır yaralı olarak kurtarıldı. Göçük, işçilerin üzerine aniden çöken toprak nedeniyle oluştu. Olay yerine hızla sevk edilen ekipler, kurtarma çalışmalarına başladı.

Aydın'nın Yeşil Mahalle'de içme suyu isale hattı kazı çalışmalarında göçük meydana geldi; polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yetkililer, olayın ayrıntılarını incelemek üzere soruşturma başlattı. Vatandaşlar, güvenlik nedeniyle olay yerine yaklaşmamaları konusunda uyarıldı.

DİĞER İŞÇİLER ARANIYOR

Toprak altında 4 işçi kaldı.

Göçük altındaki işçilerden biri kurtarıldı. 3 işçinin ise cansız bedenleri bulundu.

"BORU PATLAYINCA GÖÇÜK OLUYOR"

Aydın Valisi Yakup Canbolat, "DSİ içme suyu projesi çalışmasında bir göçük var. Bir vefat var, bir kişi kurtarıldı. 2 kişi de göçük altında. Kurtarma çalışması devam ediyor. Sulama kanalındaki boruya denk geliyor. Boru patlayınca göçük oluyor. Bölgeye ekipler sevk edildi." dedi.

5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerinde hayatını kaybeden 3 işçinin DSİ'nin taşeron şirketi olduğu öğrenilen Sistem 2023 Yapı Soysal Müh. Markotel İletişim OGG firmasında çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şantiye şefi, saha sorumlusu, formen ve 2 kepçe operatörü olmak üzere 5 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN