Ayçiçeği balı hasadı başladı: İstanbul arıcılıkta Türkiye'de 9. sırasında

Ayçiçeği balı hasadı başladı:  İstanbul arıcılıkta Türkiye'de 9. sırasında

İstanbul'da ayçiçeği balı hasadı başladı. İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çilenk, şehirde 150 bin koloni olduğunu ve İstanbul'un Türkiye'de koloni varlığı bakımından 9. sırada yer aldığını belirtti.

İstanbul'un özellikle kuzey bölgelerindeki kırsal alanlarda arıcılıkla uğraşan yaklaşık 1500 üretici, ayçiçeği balı hasadına başladı.

Kentin kırsal alanlarında, yıllık yaklaşık 3 ton bal ve diğer arı ürünlerinin üretimi yapılıyor. Ayçiçeği balı hasadına başlayan arıcılar, hasat sonrası püren ve çam balına yönelecek.

51 yıldır arıcılıkla uğraşan ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde kovanları bulunan İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çilenk, İstanbul'da 150 bin civarında koloni olduğunu ve 1500 kişinin arıcılıkla uğraştığını söyledi.

TÜRKİYE'DE 8.5 MİLYOYN KOLONİ VAR

Kent genelinde 120 bin ton bal ve 8,5 milyon koloni ile sektöre destek verdiklerini söyleyen Çilenk, "İstanbul, koloni varlığı bakımından Türkiye'de 9'uncu sırada. İstanbul'da yıllık 3 ton bal ve diğer arı ürünleriyle sektöre destek oluyoruz. Türkiye 8,5 milyon koloniyle dünyada ikinci sırada, Çin 13 milyon koloniyle dünyada varlığını sürdürmektedir. Koloni açısından ikinci sıradayız ama büyüğüz. Bal ve arı ürünleri üretiminde biraz daha geri durumdayız."

İSTANBUL'DA 150 BİN KOLONİ

Dünyanın pek çok ülkesinde "İstanbul'da arıcılar var" dediklerinde herkesin büyük şaşkınlık yaşadığını aktaran Çilenk, "150 bin civarında da kolonimiz, arılarımız var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN