Ataşehir'de 17 mahalleye deprem konteynerı yerleştiriliyor

Ataşehir'de 17 mahalleye deprem konteynerı yerleştiriliyor

İstanbul’da olası büyük bir depreme karşı hazırlıklar yapılıyor. Afet risk haritalarını tamamlayan Ataşehir Belediyesi, ilçedeki 17 farklı mahalleye deprem konteynerleri yerleştiriyor. Tam donanımlı olan konteynerler, afet anında tüm ihtiyaçları karşılayacak.

Ataşehir Belediyesi, olası İstanbul depremine ilişkin ilçe genelinde yapılan çalışmalara yönelik Afet Koordinasyon Merkezi’nde ‘Ataşehir Afet Yönetim Toplantısı’ gerçekleştirdi.

28 eyleme ilişkin afet risk haritalarını tamamlayarak ikinci kademe risk tarama sürecine geçen Ataşehir Belediyesi, kentsel dönüşüme hız vermeye hazırlanırken, ilçe genelindeki 17 mahalleye de deprem konteynerleri yerleştirmeye başladı.

yeni-proje-13-003.jpg

Her biri olası bir afet sonrasına ilişkin tam donanımlı olan bu konteynerler, afet anında ihtiyaçları karşılayacak. Ayrıca belediye, 150 toplanma alanı ve 3 bin 600 metrekarelik afet koordinasyon merkezi ile deprem hazırlıklarına öncülük de ederken, arama kurtarma köpeklerinden oluşan ekibiyle de dikkat çekiyor.

Olası bir depremde hayat kurtaracak araç ve gereçlerin bulunduğu deprem konteynerlerinin içerisinde; seyyar aydınlatma takımı, jeneratör, delici ve kırıcı matkap, kazma - kürek, çekiç –balyoz, yangın söndürme tüpü, ilk yardım seti, katlanabilir sedye, megafon, termal battaniye, soğuk iklim çadırı ve su deposu gibi 50 parça malzeme bulunuyor. AFAD standardına göre hazırlanan deprem konteynerlerinin içerindeki malzemelerin kontrolleri ve bakımları da belediye tarafından belli periyotlarla yapılacak.

yeni-proje-11-006.jpg

Toplantıda bir sunum yapan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, ülkemizin büyük bölümünün ve en önemli kentlerimizin başında gelen İstanbul’un deprem kuşağında bulunduğu vurgulayarak, deprem riskine karşı hazırlık çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN