Anneler bu işe bayılacak! İBB yaptı, annelere nefes oldu: Yeni hizmet hayata geçiyor, işi olan artık bakıcı aramayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem çocuklara hem de ailelere yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Yeni hizmeti için düğmeye basan İBB annelere nefes alacak yeni alan tanı. Aileleri bakıcı arama derdi sona eriyor. İşte tüm detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul'da yeni çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Son yıllarda çalışan anne sayısı her geçen gün artış gösterirken çocuk bakma derdi de büyük bir külfet oluyor. Çocuklarına baktırmak isteyen aileler anneanne ya da babaanneden destek alırken bu imkanı olmayanlar da bakıcı aramaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailelerin büyük sorunu olan çocuk bakım derdine yeni çözümler üretiyor. İşte tüm detaylar…

ANNELERE NEFES OLACAK

Çalışan ya da çalışmayan anneler günlük hayatta işlerini sürdürebilmek için zaman zaman çocuklarını bırakacak güvenli bir liman arıyor. Kimileri ailelerinden yardım alırken kimileri de kreşlere başvuruyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi annelerin yardımını koşacak yeni hizmete imza attı.

Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri

Gün içerisinde işi olan anneler çocuklarını 2 saatliğine kreşe bırakabilecek.4 ile 6 yaş arası çocuklar için oluşturulan oyun grupları ile birlikte anneler kısa bir mola vermiş olacak. Pilot uygulama birçok ilçede faaliyete geçti. Hem kadınların hem de çocukların sosyalleşebilmesi için kısa mola merkezleri hizmete açıldı. Yuvamız İstanbul şubelerinde başlayan hizmet aileler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu sayede hem çocuklar eğleniyor hem de aileler kendilerine vakit ayırabiliyor.

HANGİ İLÇELERDE FAALİYETE GEÇİYOR

Yuvamız İstanbul merkezlerinde geçerli olacak faaliyet Eyüpsultan, Fatih, Ümraniye, Esenyurt, Çekmeköy gibi 6 pilot bölge ile başlayacak. Çocukların aç germe ihtimaline karşı küçük bir ara öğünde oluşturulmaktadır. Çocuklar aynı zamanda sanat, spor gibi farklı etkinlik alanlarında kendini geliştirebilecek. Başvurular 7-11 Ekim tarihleri arasında İstanbul Senin uygulaması üzerinden yapılacak. Eğitimler ise 14 Ekim 2024 tarihinde başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN