Ankara'da simide yüzde 50 zam

Ankara'da simide yüzde 50 zam

Ankara'da simit fiyatı 15 liraya yükseltildi. Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, simit fiyatlarının sabit tutulmasının mantıklı olmadığını savundu. Ocak ayında yapılan zam kararının iptal edilmesi üzerine Danıştay'a dava açtıklarını ve süreç boyunca birçok esnafın iş yerini kapattığını belirten Delibaş, doğalgaz, elektrik ve ham madde fiyatlarına sürekli zam gelirken simit fiyatlarını sabitlemenin doğru olmadığını söyledi.

Ankara’da simit fiyatları 15 TL’ye yükseltilmesini değerlendiren Ankara Pideciler, Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, zam kararını savunarak, artan maliyetlerin esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Delibaş, "Ocak ayında zam kararı alınmıştı ancak bu zam iptal edildi. Biz de bununla ilgili Danıştay'a dava açtık. 8 aydır bu süreci bekliyoruz. Bu süreçte bir sürü esnaf dükkanını kapattı." şeklinde konuştu.

Simit fiyatlarının uzun süredir sabit tutulduğunu hatırlatan Delibaş, yaşanan ekonomik dalgalanmaların esnafı derinden etkilediğini belirtti. " Doğal gaza, elektriğe, ham maddeye, işçiye her gün zam gelirken bizim simidimizi sabitlemek akıl, mantık işi midir?" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN