Ankara'da sabahın erken saatlerinde hasat telaşı başladı! Suyu şifa dağıtıyor

Ankara'da sabahın erken saatlerinde hasat telaşı başladı! Suyu şifa dağıtıyor

Ankara'da sabahın erken saatlerinde hasat telaşı başladı! Suyu resmen şifa dağıtıyor! Bunu içen şifayı zor kapar...

Ankara'nın Çubuk ilçesinde coğrafi işaret tescilli vişne hasadı heyecanı başladı. İlçe merkezi ve çevresindeki Ağılcık, Aşağı Çavundur, Yukarı Çavundur, Kışlacık ve Kuruçay gibi yaklaşık 20 mahallede vişne hasadı yapan üreticiler, sabahın erken saatlerinde bahçelerine giderek topladıkları vişneleri tüccarlara hazırlıyor. Hasat dönemi ağustos sonuna kadar devam edecek.

VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİNDE YOĞUN EMEK

Ankara'da coğrafi işaretli vişnenin hasadı başladı - Metropol TV

Çiftçi Yusuf Bostan, Çubuk vişnesinin eşsiz renginin ve aromasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, vişne yetiştirmenin zorluklarına dikkat çekti. Bostan, "Bu meyve ağaçlarının bakımı oldukça zor. Hasattan sonra sonbaharda budama, kışın ilaçlama, baharda ise alanı 3-4 kez sürme, çapa yapma ve kurak mevsimde sulama gerekiyor. Bu işlemleri yapmazsan ne kaliteli bir ürün alabilirsin ne de verimli olur" dedi.

AİLE GELENEĞİ: VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Ankara'da coğrafi işaretli vişnenin hasadı başladı İhlas Haber Ajansı

Çocukluğundan beri vişne hasadı yaptığını söyleyen Nimet Pehlivan, vişnenin kendileri için altın değerinde olduğunu ifade etti. Pehlivan, vişnenin taze tüketilmesinin yanı sıra marmelat, reçel ve hoşaf yapılarak da değerlendirildiğini belirtti. "Dedelerimizden, babalarımızdan ve annelerimizden öğrendiğimiz şekilde vişne yetiştiriciliği yapıyoruz. Çocuklarımız da bizimle birlikte bu işi sürdürüyor" diye ekledi.

VİŞNE SUYU FAYDALARI

Ramazan'da sıvı kaybını önlemek için meyve suyu tüketin

  • Vişne suyu, yüksek antioksidan içeriği sayesinde serbest radikallerle savaşır. Antioksidanlar, hücrelerin zarar görmesini engelleyerek yaşlanma sürecini yavaşlatır ve birçok kronik hastalığın önlenmesine yardımcı olur.
  • Yoğun fiziksel aktiviteler sonrası kas ağrılarının hafifletilmesinde etkili olan vişne suyu, sporcular arasında da popülerdir. Kas iltihaplanmasını azaltarak daha hızlı iyileşme sağlar.
  • Vişne suyu, melatonin hormonu içeriği sayesinde uyku düzenini iyileştirir. Düzenli tüketimi, uyku problemlerini hafifletir ve daha kaliteli bir uyku sağlar.
  • C vitamini ve diğer önemli besin maddeleri açısından zengin olan vişne suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Vişne suyunda bulunan antosiyaninler, iltihap önleyici özelliklere sahiptir. Bu sayede artrit gibi iltihaplı hastalıkların belirtilerini hafifletir.
  • Kalp sağlığına olumlu etkileri olan vişne suyu, kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp hastalıkları riskini azaltır.
  • Vişne suyu, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Bağırsak hareketlerini artırarak kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
  • Düşük kalorili ve besleyici bir içecek olan vişne suyu, kilo verme sürecinde de faydalıdır. Tokluk hissi vererek aşırı yeme isteğini azaltır.
  • Vişne suyunun antioksidan ve vitamin içeriği, cilt sağlığını destekler. Cildi besler, nemlendirir ve genç bir görünüm kazandırır.
  • Düşük glisemik indekse sahip olan vişne suyu, kan şekerinin dengede kalmasına yardımcı olur. Bu özelliği ile diyabet hastaları için de uygun bir içecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN