Ankara’da bir garip çayevi! Görenler ‘İşe yaramaz’ dedi, sonuç sevindirdi: Bu kurallara uymayana çay yok

Ankara’da bir garip çayevi! Görenler ‘İşe yaramaz’ dedi, sonuç sevindirdi: Bu kurallara uymayana çay yok

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren bu çayevi ilginç bir yasağa imza attı. İşletmeci Serdar Aktaş, müşterilerin sık sık siyaset konuşması ve küfretmesi üzerine dükkana astığı yazı ile çayevine yeni bir soluk getirdi…

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde dikkat çekici bir uygulama hayata geçirildi. İlçedeki İstasyon Mahallesi'nde bulunan bir çayevinde, tartışmaların önüne geçmek ve ortamı daha huzurlu hale getirmek amacıyla küfürlü konuşma ve siyaset konuşmaları yasaklandı. Çayevinin sahibi Serdar Aktaş, bu yenilikçi yöntemi uygulayarak müşterileri arasında sevgi dilini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

SİYASET VE KÜFÜR YASAĞI KOYDU

Serdar Aktaş, çayevinde siyaset tartışmalarının ve küfürlü konuşmaların neden olduğu olumsuzlukları önlemek için ilginç bir yöntem geliştirdi. Masalara ve iş yeri girişindeki cama asılan afişlerde, "Bu çayevinde küfürlü konuşmak ve siyaset konuşmak yasaktır" ve "Küfredeceksen sus" yazıları yer alıyor. Aktaş, bu uygulamanın müşteriler arasında sevgi ve anlayış atmosferi oluşturduğunu belirtti.

ankarada-kufrun-ve-siyaset-konusmanin-yasak-oldugu-cayevi-1.jpg

KÜSLÜKLERE SON VERMEK İÇİN YAPTI

Serdar Aktaş, siyaset tartışmaları nedeniyle en yakın arkadaşların bile tartışmaya girebildiğini ve bu durumun mahalle sakinlerini rahatsız ettiğini açıkladı. “Siyaset konuşurken kardeş kardeşe düşebiliyor ve en yakın arkadaşlar arasında kırgınlıklar yaşanabiliyor. Bu tür tartışmaların önüne geçmek için bu uygulamayı başlattık. Başta bu uygulamanın etkisiz olduğunu düşünenler oldu, ancak afişleri gören müşteriler, kendilerine dikkat etmeye başladılar. Dikkat etmeyenleri ise uyarıyoruz,” dedi.

Çayevindeki bu uygulamaya dair müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Aktaş, "Burada birbirine kaynaşmış ve dost olan insanlar var. Uygulamanın ardından siyaset konuşan ve küfreden kişilerin sayısında belirgin bir azalma yaşandı. İnsanlar, kendilerini burada daha rahat ve huzurlu hissediyorlar,” şeklinde konuştu.

ankarada-kufrun-ve-siyaset-konusmanin-yasak-oldugu-cayevi-2.jpg

Serdar Aktaş, bu uygulamanın diğer esnaf arkadaşlara da örnek olabileceğine inandığını belirtti. “Bizim amacımız, çayevimize oturaklı ve düzgün insanların gelmesini sağlamak. Az müşterimiz olsun ama oturaklı ve düzgün insanlar olsun istiyoruz. Çayevinde insanların eşiyle, arkadaşlarıyla rahatça oturabilmesi için bu tür düzenlemeleri yapıyoruz,” dedi.

Uygulama sayesinde, çayevinde siyaset ve küfürlü konuşmaların azalması, müşteriler arasında daha sağlıklı ve keyifli bir ortam oluşturdu. Aktaş, bu uygulamanın çayevinin huzurunu artırdığını ve diğer esnaf arkadaşlarına da örnek teşkil edeceğini düşündüğünü vurguladı. "Artık bazı alışkanlıkları aşmamız ve daha olumlu bir ortam yaratmamız gerekiyor," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN