AKOM'dan sağanak uyarısı: Saat verildi

AKOM'dan sağanak uyarısı: Saat verildi

AKOM, İstanbul'da öğle saatlerinde sıcaklıkların 33 dereceye kadar çıkacağını ve yerel gök gürültülü sağanak geçişlerinin beklendiğini duyurdu. Yağışların, son iki haftadır süren bunaltıcı ve sıcak havanın etkisini azaltacağı değerlendiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da hava sıcaklıkları 28 derece civarında seyrederken, rüzgarın poyrazdan orta kuvvette ve aralıklarla kuvvetlice eseceği belirtildi. Öğle saatlerinde sıcaklıkların 33 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Açıklamada, öğle saatlerinden itibaren yerel gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı tahmin ediliyor. Bu yağışların, son iki haftadır süren sıcak ve bunaltıcı havanın etkisini azaltacağı öngörülüyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE SEYREDECEK

AKOM, hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında ve 1-2 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. İstanbul'da sıcaklıkların 5 Ağustos'a kadar mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde olması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların, özellikle öğle saatlerinde dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN