AKOM saat vererek uyardı: İstanbul'a sağanak geliyor

AKOM saat vererek uyardı: İstanbul'a sağanak geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul'da şiddetli yağış uyarısında bulunarak İstanbulluları saat vererek uyardı. Tahminlere göre; İstanbul'da saat 18.00 itibarıyla sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, İstanbul genelinde şiddetli yağışların etkili olacağı belirtildi. AKOM'un son meteorolojik tahminlerine dayanarak yapılan uyarıda, özellikle Beykoz ve Şile bölgelerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Anadolu Yakası'nın tamamında etkisini sürdüreceği ifade edildi.

SAAT 18.00'DE BAŞLAYACAK

Meteorolojik verilere göre, akşam saat 18.00’den itibaren yağışların şiddetini artırarak yer yer yoğunlaşması bekleniyor. Bu yağışların, cuma günü öğle saatlerine kadar devam edeceği ve özellikle Anadolu Yakası'nın doğu ve kuzey ilçeleri ile Avrupa Yakası'nın kuzey ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. AKOM'un değerlendirmesine göre, Beykoz ve Şile'de başlayan kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmurun, gün boyunca ağırlıklı olarak Anadolu Yakası'nda aralıklarla etkili olacağı öngörülüyor.

Bölgesel olarak kısa zaman diliminde (30-60 dakika) etkili olabilen bu yağışlar, özellikle kot seviyesinin altında kalan kesimlerde su baskınlarına neden olabiliyor. Bu durum göz önüne alındığında, AKOM, ilgili İBB birimlerini personel görevlendirme konusunda uyarırken, İstanbullulara da yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde tavsiyede bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN