Adım atacak yer yok! Göz hastalığı olan hastaneye değil buraya koşuyor: O otu sürüyor, hastalar şifa buluyor

Adım atacak yer yok! Göz hastalığı olan hastaneye değil buraya koşuyor: O otu sürüyor, hastalar şifa buluyor

Elazığ’da göz hastalığı olan hastaneye değil buraya koşuyor. Avustralya’dan gelen bilgilerle tedavi uygulayan Mehmet Sait Karadağ, o otu sürüyor, hastalar şifa buluyor…

Elazığ’da kırlangıç otu ile göz hastalıklarına yönelik alternatif bir tedavi yöntemi dikkat çekiyor. Mehmet Sait Karadağ, bu tedavi yöntemini üç yıl önce Avustralya’dan gelen bilgileriyle uygulamaya başladı. Günde 200 hasta tarafından talep edilen bu hizmet, tamamen gönüllü ve ücretsiz sunuluyor.

AVUSTRALYA’DAN GELEN BİLGİLERLE ŞİFA

Mehmet Sait Karadağ, tedavi yöntemini geliştirmek için Avustralya’dan Doç. Dr. Maria Treben’den edindiği bilgileri kullanarak çalışmalara başladı. Konya’da “Cengiz Amca” adıyla bilinen bir kişinin uyguladığı yöntemi öğrendikten sonra, Elazığ’da bu tedaviye hayat vermeye karar verdi. Göz kuruluğu, göz tansiyonu ve sarı nokta hastalığına iyi geldiği belirtilen kırlangıç otunu yalnızca Karadeniz Bölgesi’nden temin ettiklerini vurguladı.

elazigda-1.jpg

YOĞUN TALEP VE ÜCRETSİZ HİZMET

Karadağ, günde yaklaşık 200 hastanın geldiğini ve randevu talep etmeyenleri geri göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti. Bu yoğun talep, kırlangıç otuna olan ilginin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Karadağ, bu hizmeti tamamen gönüllü ve insanlara yardımcı olma amacıyla sunduğunu belirtti.

elazigda-2.jpg

Tedavi süreciyle ilgili bilgi veren Karadağ, “İyileştikten sonra bu kadar faydalı olan bir ilimden neden diğer kardeşlerim faydalanmasın diye Elazığ’da uygulamaya karar verdim,” dedi. Göz kuruluğu olan hastaların büyük bir kısmının tedaviye olumlu yanıt verdiğini belirten Karadağ, sarı nokta hastalığına karşı ise tedavinin ilerlemeyi durdurduğunu ifade etti. “Göz tansiyonu hastamız ilk seansta rahatladı,” diyerek kırlangıç otunun sağladığı faydalara dikkat çekti.

elazigda-3.jpg

HASTALARDAN ŞİFA MEMNUNİYETİ

Tedaviye katılan hastalar, kırlangıç otunun sağladığı faydalardan memnuniyetlerini dile getiriyor. İbrahim Erol, “Bu geldiğim 7’nci seans. Göz kuruluğu ilaçlarımı kullanmıyorum. Çok şükür, rahatım,” diyerek tedavinin olumlu sonuçlarını aktardı. Selahattin Canpolat ise, “Burada şifa bulduğuna ben şahidim,” diyerek Karadağ’ın gönüllü hizmetini destekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN