Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Adana'da termometreler 43 dereceyi gösterdi

Adana'da termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği kent merkezinde, sıcaktan bunalan çocuklar boğulma tehlikesine rağmen sulama kanalında yüzerek serinlemeye çalıştı.

Adana’da termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği günlerde kent merkezi adeta sessizliğe büründü. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle vatandaşların sıkça tercih ettiği caddeler boş kaldı.

Fotoğraf: DHA

Şehirde dışarıya çıkanlar, kavurucu güneşten korunmak için gölgelik alanları ve ağaçların altını tercih etti. Vatandaşlar parklardaki çeşmelerde yüzlerini yıkayarak serinlemeye çalıştı. Ancak bazı çocuklar, boğulma tehlikesine aldırış etmeden sulama kanallarına girdi. Merkez Yüreğir ilçesindeki bir sulama kanalında, suyun hızlı akıntısına rağmen yüzen çocuklar çevredekilerin uyarılarını dikkate almadı.

Meteoroloji yetkilileri, aşırı sıcakların özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar için risk oluşturduğunu belirterek, vatandaşların mümkün olduğunca dışarıya çıkmamalarını ve bol su tüketmelerini önerdi. Sağlık uzmanları da sıcak çarpması ve dehidrasyon riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Adana'da aşırı sıcakların hayatı olumsuz etkilediği bu günlerde, yetkililer ve uzmanlar, vatandaşların sağlığını korumak için çeşitli önlemler almaya çağırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN