ABB 46.000’den fazla çocuğa ulaştı! Başkent Kart devreye girdi yüzler güldü: Sosyal Belediyecilik çalışmaları sürüyor

ABB 46.000’den fazla çocuğa ulaştı! Başkent Kart devreye girdi yüzler güldü: Sosyal Belediyecilik çalışmaları sürüyor

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ABB 46.000’den fazla çocuğa ulaştı. Başkent Kart sahibi olan ailelere düzenli olarak destek veren belediye bu kapsamda çocukların temel ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların sağlıklı büyümelerine destek olmak amacıyla başlattığı süt desteği projesini, Temmuz 2024 itibarıyla yeni bir sistemle sürdürüyor. Sosyal yardımları Başkent Kart aracılığıyla sağlayan belediye, süt desteklerini de bu karta yatırarak ailelere ulaştırıyor.

BAŞKENT KART İLE SÜT DESTEĞİ UYGULAMASI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, süt desteği uygulamasının artık Başkent Kart aracılığıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Yavaş, "Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için ailelerimize ulaştırdığımız süt desteğini Başkent Kart'a taşıdık. Belediyemizden sosyal destek alan 39 bin 874 ailenin 2-5 yaş aralığındaki 46 bin 25 çocuğu için, süt alımlarında kullanılmak üzere çocuk başı 200 TL ödeme yaptık" şeklinde bilgi verdi.

abb-sut-destegi-1.jpg

46 BİNDEN FAZLA ÇOCUK FAYDALANDI

2021 yılında Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan süt desteği projesinden, Temmuz 2024 itibarıyla 39 bin 874 aile yararlandı. Bu projede, 2 ila 5 yaş arasındaki çocuklar için 200 TL destek ödemesi yapıldı. Toplamda, 46 bin 25 çocuk bu destekten faydalandı. Başkent Kart üzerindeki bu ödemeler yalnızca süt alımlarında kullanılabilecek ve aileler, bu kartlarla istedikleri yerden süt temin edebilecekler.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin süt desteği projesi, çocukların sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlamak amacıyla büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkent Kart aracılığıyla sağlanan bu destek, hem ailelerin süt ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olacak hem de sosyal yardımların daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Bu uygulama, sosyal destek alan ailelerin çocuklarına yönelik sağlanan önemli bir katkıyı temsil ederken, belediyenin sosyal yardım alanındaki yenilikçi yaklaşımını da gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN