7 yılda dünyaya açıldı, kadınlara geçim kapısı oldu! Almanya, Japonya, İspanya… 40 çeşit ürün dünya pazarında yok satıyor

7 yılda dünyaya açıldı, kadınlara geçim kapısı oldu! Almanya, Japonya, İspanya…  40 çeşit ürün dünya pazarında yok satıyor

7 yıl önce başladı dünya devine dönüştü. Kadınların geçim kapısı oluyor 40 çeşit ürünü dünya pazarında kapış kapış satıyor. Almanya, Japonya, İspanya ve daha birçok ülke 4 çocuk annesi Sevgül Batur'un elinden çıkan bu lezzetlerin peşine düşüyor.

7 yıl önce reçel yapmak için kolları sıvayan 4 çocuk annesi Sevgül Batur, severek yaptığı işini öyle bir noktaya taşıdık ki şimdi dünyadan gelen taleplerin ardı arkası kesiliyor. Hollanda, Almanya ve İspanya'nın yanı sıra Amerika, Japonya ve İrlanda gibi birçok ülkeden gelen siparişler bitmek bilmiyor. Aydın'ın Nazilli İlçesinde kadınlara örnek olmak amacıyla başladı bu işi 7 yılda tek tencereden kazanlara dönüştüren Sevgi Batur, 40 çeşit reçeli Avrupa'ya ihraç ediyor.

AYDIN'IN COĞRAFİ LEZZETİ

Aydın'da coğrafi işaretli yöresel lezzet incirler dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Nazilli İlçesinde ev ekonomisine destek olmak amacıyla tencereleri ocağa alan girişimci kadın Sevgül Batur, 40 çeşit reçelin yanı sıra 7 yıldır taze incirden elde ettiği cipslerle adeta bir marka oldu. Dallıca Mahallesi'nde bulunan işletmesinde 20'den fazla kadına istihdam sağlayan Batur, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Amerika içinde incir cipsi üretimi gerçekleştiriyor.

Avrupalılar bu lezzeti çok sevdi - Ekonomi - Alp Haber

YURT DIŞINDA YOK SATIYOR

Hedefinin çok büyük olduğunu dile getiren Batur, Aydın'ın birbirinden güzel ürünlerinin dünyaya ulaşması amacıyla yurt dışına açıldığını söyledi. Batur, “Ürünlerimiz Hollanda, Almanya ve İspanya'da marketlere girdi. Amerika, Japonya, İrlanda gibi birçok ülkeden de sipariş geliyor. Hedefim, devlet desteğiyle işletmemi büyütüp, kendi ismim ve markam ile yurt dışı pazarında önemli bir marka haline gelebilmek” şeklinde konuştu.

Nazilli'nin incirleri dünyayı dolaşıyor! Sevgül Batur'un işletmesi ülke sınırlarını aştı - Kadın Girişimciler Haberleri

Aydın denildiğini akla gelen ilk Lezzet olarak bilinen incirlerin tazesinden elde ettikleri incir cipsi de dünyaya tanıtmak için kolları sıvayan Batur, çok beğenildiğini söyleyerek taleplerin Her geçen gün daha da arttığını vurguladı. 2015-2016 yılında başladı bu işi 2024 yılına kadar büyüttüğünü söyleyen Batur, “ Nazilli'mizin ve Aydın'ımızın en kıymetli ürünleri arasında yer alan incirimize daha fazla katma değer katmak için buna yoğunlaştık. Sabah erken saatlerde bahçelerden toplanarak işletmemize getirilen en kaliteli, en güzel, en taze incirleri tek tek elden geçirerek dilimleyip kurutmaya hazırlıyoruz. Teraslarımızdaki güneş görmeyen özel kurutma alanlarına serdiğimiz incirler, kokusunu, aromasını yitirmeden 3 günde kuruyor.” şeklinde konuştu.

Avrupalılar bu lezzeti çok sevdi haberi

İnci cipslerinin esinti altında tamamen hijyenik koşullarda kurutulduğunu ve cipse dönüştürüldüğünü aktaran Batu, kış aylarında canı incir çektiğinde tazesi gibi cipsini tüketebildiğini aktardı. Taze incirde bulunan hafif yumuşaklık, koku ve aromayı incir cipsinden alabildiğine dile getiren Batur, “ O lezzetine doyulmayan inciri biz Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiğimiz gibi Avrupa'ya da gönderiyoruz. Son olarak bu sezonda Amerikalılar da taze incir cipsimizden tadacak. İncirimiz, Nazilli'ye getirdiği bereketi inşallah gittiği her eve de götürür. Geleneksel tat, uluslararası lezzet Nazilli'mizin incir cipsini muhakkak deneyin” sözleri ile açıklamasını sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN