Şanlıurfa ve Mersin'de IŞİD operasyonu: 25 Suriyeli gözaltına alındı

Şanlıurfa ve Mersin'de IŞİD operasyonu: 25 Suriyeli gözaltına alındı

Şanlıurfa ve Mersin'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda 31 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 25'in Suriye uyruklu olduğu tespit edildi.

Şanlıurfa'da, IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda 22 Suriyeli gözaltına alındı.

22 Suriyeli gözaltına alındı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından kentin farklı semtlerinde IŞİD üyesi olduğu öne sürülen kişilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Polisin, şüphelilere ait adresler ile eğitim aldıkları ileri sürülen bir medreseye yönelik baskınında 22 Suriyeli gözaltına alındı. Sağlık kontörlünden geçirilen şüphelilerin sorgulanmasına başlandı.

Mersin'de de IŞİD operasyonu: 9 gözaltı

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından terör örgütüne yönelik Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonlarda 3'ü Suriyeli 9 kişi gözaltına alınırken, evlerinde yapılan aramada ise çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen G.D., M.K. ve A.S., tutuklanırken diğer şüpheliler serbest bırakıldı. 3 Suriyeli, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

ŞANLIURFA/MERSİN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN