Şampiyon Beşiktaş kasasını dolduracak

Şampiyon Beşiktaş kasasını dolduracak

Spor Toto Süper Lig'in bitimine bir hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin altı puan fark atarak şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş, lig performansı ve Şampiyonlar Ligi'nden yaklaşık 54 milyon euro (180 milyon TL) gelir elde edecek.

Yedi yıl sonra Süper Lig'de mutlu sona ulaşan Beşiktaş, şampiyonluk özlemini dindirmesinin yanı sıra kasasını da doldurdu. Özellikle 1 milyar TL'yi aşkın borcun bulunduğu dönemde hem Türkiye Futbol Federasyonu'nun performans primleri hem de UEFA Şampiyonlar Ligi dolayısıyla yüklü para kazanacak.

16-05/16/resimid_3095030.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) şampiyonluk ve katılım payı ile performans nedeniyle yaklaşık 94 milyon TL alacak Siyah-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım nedeniyle 12 milyon euro ayak bastı parası ile bu sezonki artışla yaklaşık 14 milyon euro havuz payı alacak.

16-05/16/resimid_3094542.jpg

Havuz payı, iki ön eleme oynayacak Fenerbahçe, gruplara kalırsa ikiye bölünecek. Beşiktaş'ın toplam geliri 180 milyon TL'yi yani 54 milyon euroyu bulacak. Bunun yanı sıra yeni sezonda yeni sponsorluk anlaşmaları ve ürün satışlarından da beklenenden fazla para gelmesi öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN