Şampiyon Beşiktaş ligi Konya'da çarşamba günü tamamlayacak

Şampiyon Beşiktaş ligi Konya'da çarşamba günü tamamlayacak

TFF tarafından dün yapılan açıklamada Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının 17 Mayıs Salı günü oynanacağı belirtilmişti. Beşiktaş'ın başvurusu üzerine karşılaşma 18 Mayıs Çarşamba günü 19.00'a alındı.

Süper Lig'de 33. haftada Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonlığunu ilan eden Beşiktaş'ın son hafta programı değişti. Daha önce salı günü oynanacağı açıklanan Torku Konyaspor-Beşiktaş maçının tarihi 18 Mayıs Çarşamba'ya alındı. Değişikliğin sebebinin Siyah-Beyazlıların şampiyonluk kutlama takvimi olduğunu sanılıyor. Kara Kartal'ın Konya'daki son sınavının saati ise 19.00.

Beşiktaş, geride kalan 29 maçtan 17'sini kazandı, 9'unda berabere kaldı, sadece 3'ünü yitirdi.  Lig maçlarında Beşiktaş'ın 57 golüne, Konyaspor 23 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan maçı Beşiktaş 4-0 kazandı.  Bu arada, iki takım bu sezon Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalde eşleşti ve Torku Konyaspor, İstanbul'da 2-1, Konya'da da 1-0'lık sonuçlarla galip gelerek, turu geçen taraf oldu.

BEŞİKTAŞ SON 8 MAÇTA 3 KEZ KAZANDI

Beşiktaş, genelde açık ara üstünlük kurduğu Konyaspor'u son maçlarda yenmekte zorlanıyor.  Siyah-beyazlılar, rakibiyle ligde yaptığı son 8 maçtan 3'ünü
kazanırken, 4 kez berabere kaldı, bir kez de yenildi.  Bu arada iki takım arasındaki 29 lig maçından Konyaspor 11'inde gol atamazken, Beşiktaş ise sadece 4'ünde gol yollarında suskun kaldı.

KARTAL ÜSTÜN

Taraflar arasında ligde Konya'da yapılan 14 maçtan 6'sını Beşiktaş kazandı, 7 maç berabere sonuçlandı, 1 maçta da ev sahibi ekip galip geldi.  Konyaspor, sahasında Beşiktaş karşısında ligdeki tek galibiyetini, 2006-2007 sezonunun ikinci yarısında 2-1'lik sonuçla aldı.  Konya'da Beşiktaş 23, ev sahibi ekip ise 14 gol attı.

EN FARKLI SONUÇ 1993'TE GELDİ

Beşiktaş, lig tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerinden birini, 1992-1993 sezonunda İstanbul'daki maçta 7-0'lık sonuçla Konyaspor karşısında
aldı.  Konyaspor ise Beşiktaş karşısında ligdeki 3 galibiyetini de tek farklı skorlarla elde etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN