Sağlık krizine 'sanal hastane' çözümü! Hastanelerde saatlerce bekleme derdi bitti, artık sanal hastaneden muayene olunacak

Sağlık krizine 'sanal hastane' çözümü! Hastanelerde saatlerce bekleme derdi bitti, artık sanal hastaneden muayene olunacak

Pandemi döneminden sonra başlayan hastane sorunu, gündemdeki yerini korurken devlet, krizi aşmak için yeni bir sistem geliştirdi: Sanal hastane! Üretilen sağlık kitleriyle vatandaşların evde kendi kendilerini muayene etmelerini ve doktorların uzaktan tedavi geliştirmesi planlanıyor. Oluşturulan 3 bin sanal yatakla yaklaşık 500 bin insansın 'sanal hastane'de tedavi görecek. İşte, sanal hastane detayları...

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, ülkede devam eden sağlık krizinin çözümü için 'sanal hastaneleri' devreye soktu. Bugün açıklanacak acil durum planına göre yılda yarım milyondan fazla hasta evlerinde tedavi görecek.

ACİL SERVİSLER İHTİYACA YANIT VEREMİYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre, İngiliz vatandaşları bir süre öncesine kadar anca filmlerde gördükleri sahnelere artık alışmış durumda. Hastaneye gidip bir doktor ile görüşmek için ortalama 12 saat bekleyen insanlar, muayene odaları yerinde hastane koridorlarında, bekleme odalarında ya da ambulansların arkasında tedavi ediliyor.

Ulusal Sağlık Hizmeti'nin (NHS) yayınladığı verilere göre, Aralık ayında hastaneye giden 54 bin kişi acil servise kabul için 12 saatten fazla beklemek zorunda kaldı.

Ambulansların felç veya kalp krizi gibi acil durumlara müdahale etmesi için ortalama bekleme süresi 90 dakikayı aştı ve ülkedeki hastane randevularının sadece 3'te ikisi yüz yüze gerçekleşti. Yaklaşık 7,4 milyon İngiliz vatandaşı ise doktorlar ile ancak telefonda görüşebildi.

hastanede-neden-randevu-alinamiyor.jpg

HASTALAR 'SANAL HASTANEDE' MUAYENE OLACAK

İngiliz hükümeti bugün yapacağı açıklama ile yılda yarım milyondan fazla hastayı 'Sanal Hastane' servislerinde tedavi etme planını duyurmaya hazırlanıyor.

Acil bakım reformu planının bir parçası olan sanal hastaneler için önümüzdeki kışa kadar yaklaşık 3.000 sanal yatak oluşturulacak.

Uygulamanın sağlık hizmetleri üzerindeki üzerindeki yoğun baskıyı kaldırması bekleniyor.

Evlere gönderilen kitlerin, ABD'li Doccla firması tarafından üretildiği öğrenildi.

sanal-hastane-nedir.jpg

HASTALARIN EVLERİNE SAĞLIK KUTUSU GÖNDERİLİYOR

Sanal hastanelerin kurulma amacı yaşlı ve sürekli bakıma ihtiyaç duyan hastaların hastaneler yerine evlerinde tedavi edilmesi.

Hükümetin planına göre 'evde tedavi görebileceği' belirlenen hastalara içinde tansiyon aleti, ateş ölçer, oksimetre bulunan bir kutu gönderiliyor. Bu kutunun içinde hastanın özel durumuna göre ihtiyaç duyacağı tıbbi cihazlar da yer alabiliyor.

sanal-hastane-guvenilir-mi.jpg

DOKTORLAR SONUÇLARI GÜNLÜK KONTROL EDECEK

Hastalar kendilerine gönderilen tıbbi cihazlarla günlük kontrollerini yapıyor ve sonuçlarını akıllı telefonlarına indirdikleri bir uygulamaya yüklüyorlar.

Hastane personeli bu sonuçları günlük olarak kontrol ediyor ve gerektiğinde ev kontrollerine gelebiliyor.

Hükümet sorun yaşayan hastalara iki saat içinde ulaşmayı amaçladığını belirtirken, sistemin düzgün kullanılması durumunda hastaneye kabullerin yüzde 20'ye varan oranda önlenebileceği düşünülüyor.

sanal-hastane-nasil-calisiyor.jpg

HASTALAR UMUTSUZ: GERÇEK İNSANLARIN YERİNİ TUTAMAZ

Hükümet 'sanal hastaneler' ile İngiltere'deki sağlık krizinin sona erebileceğini ümit etse de, doktor görmek için uzun süredir bekleyen hastalar uygulamanın gerçek insanların yerine geçemeyeceğini düşünüyor.

Yeni uygulama sosyal medyada tepkilere neden oldu. İnsanlar yeni sistemin durumu daha da kötü hale getireceğini düşünüyor.
Sky News'a konuşan 70 yaşındaki Carlo Zamboni, Parkinson hastalığının doğrulanması için NHS'nin bekleme sırasına alındığını ve uzun süredir beklediğini belirterek "Denemeye değer ama gerçek insanların yerini hiçbir şey tutamaz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN