Bu Bitkinin Bir Ölüme Çaresi Yok! İşte Geleneksel Tıbbın En Şifacı Bitkisi Kapari ve Mucize Faydaları

Bu Bitkinin Bir Ölüme Çaresi Yok! İşte Geleneksel Tıbbın En Şifacı Bitkisi Kapari ve Mucize Faydaları

Türkiye'de yetişen bu bitkinin faydalarını duyunca şoke olacaksınız. Hemoroid başta olmak üzere bir çok patolojik rahatsızlığa iyi gelen bu bitkinin faydaları saymakla bitmiyor. Geleneksel tıp yöntemlerinden biri olan bu bitkiyi tuz ve sirke yerine de kullanabilirsiniz. İşte bin bir derde deva Kapari bitkisi ve faydaları.

Genellikle Akdeniz ikliminde yetişen Kapari bitkisi kolesterol başta olmak üzere çok sayıda rahatsızlığa iyi gelmektedir. Latince adı Capparis Spinosa olan kapari çiçeği yemeklerde baharat olarak da kullanılabilmektedir. Akdeniz ikliminin en nadide bitkileri arasında yer alan kapari çiçeği, şişkinlik gibi rahatsızlık veren durumlar için birebir şifa görevi görmektedir. İşte Akdeniz ikliminin en şifacı bitkisi ve faydaları.

kapari.jpg

AKDENİZ'İN EN NADİDE BİTKİSİ KAPARİ

Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde hüküm süren kapari çiçeği adeta şifa niyetinde. Başta hemoroid, kolesterol gibi ciddi sağlık sorunlarına iyi gelene bu bitki, kan akışını da düzene sokmaktadır. Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde yetişen bu bitki şişkinlik ve diğer patolojik rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

TUZ VE SİRKEYE ALTERNATİF: KAPARİ

Genelde tuz veya sirke içinde bulunan kapari, muhteşem tadı ile yemeklerde baharat olarak kullanılmaktadır. Sofra tuzu yerine kapari bitkisini kullanabilirsiniz. Tuzun yerine alternatif ilk bitki olan kapari geleneksek tıp yöntemlerin en şifacı bitkileri arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara Romatizmal ağrıları gideren ve bazı bağırsak problemlerini yatıştırmak için kullanılan kapari, mide ağrısı ve meteorizme karşı da en etkili bitki.

kaari.jpg

BİR ÇOK HASTALIK İÇİN GELENEKSEL TIP YÖNTEMİ

Ayrıca Kapari mükemmel bir beta-karoten ( toksin maddelerin vücuttan atılması) ve flavonoid kaynağıdır. Antibakteriyel, antienflamatuar ve analjezik özelliklere ve kuersetine sahip. Bundan dolayı kılcal damarları güçlendirirken obezite durumunda LDL kolesterolü de düşürmeye yardımcı olmaktadır.

kapari8.jpg

PATOLOJİK RAHATSIZLIKLARA BİREBİR

Bu özellikleri sayesinde kapari hemoroidlere, varisli damarlara ve diğer kanama bozukluklarına da iyi gelmektedir. Ancak bu bitki ameliyat durumunda veya şeker hastalığına karşı bazı ilaçların alınması durumunda önerilmemektedir. Bu mucizevi bitkiden faydalanmak isteyenler bahçelerinde yetiştirmektedir. Kapari bitkisi uzunluktan ziyade en olarak gelişen, kuru taş duvarlar arasında bile kendiliğinden büyüyebilen bir çalı çeşididir.

GÜNEŞİ SEVEN KAPARİ, SUSUZ DA YETİŞEBİLMEKTEDİR

Sıcaklığı 30 derecenin üzerinde olan nemli ve sıcak ortamlarda yetişen kapari güneşi seven bitkilerden biri. Ayrıca sürekli suya ihtiyaç duymayan ve uzun kuraklık dönemlerine de dayanabilen sağlam yapıya sahiptir. Son olarak, toprağına kum ve lapilla ile karıştırılmalı, iyi drene edilmelidir. Kapariyi kullanarak tuz ve sirke kullanıma da son verebilirsiniz. Tuz ve sirkeye alternatif bitkilerden biri.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN