Bu besinleri sakın plastik poşetlere koymayın! Yıllarca hata yapmışız, faydası değil zararı var

Bu besinleri sakın plastik poşetlere koymayın! Yıllarca hata yapmışız, faydası değil zararı var

Mutfakların vazgeçilmez araç gereçlerinden biri olan plastik poşetleri şimdiye kadar yanlış kullanmışız. Özellikle bu besinleri kesinlikle plastik poşetlere koymayın. Zararını duyunca yanında bile geçmeyeceksiniz. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birçok ürünü saklamak için kullanılan plastik poşetler çoğu zaman hayat kurtarıcı gibi görünebiliyor lakin aslı ne yazık ki öyle değil. Halihazırda plastiğin insan sağlığına olan zararları bilinirken bir de bu yiyecekleri plastik poşetlere koymak ciddi riskler taşıyor. Öyle ki plastik poşetler besinlerin besin değerinin kaybolmasına yol açıyor.

yeni-proje-1-004.jpg

PLASTİK POŞETLERDE SAKLANMAMASI GEREKEN ÜRÜNLER

Sıcak yiyecekler: Sıcak besinler plastik poşetlerde saklandığı takdirde poşetin erimesine veya zarar görmesine neden olabilir. Eriyen plastiğin yiyeceğe bulaşması da cabasıdır. Dolayısıyla sıcak besinleri plastik poşete koymamalısınız.

yeni-proje-2-005.jpg

Taze otlar ve yeşillikler: Plastik poşetler, taze otların ve yeşilliklerin solmasını hızlandırabilir. Bu nedenle, taze otların köklerini su içinde tutacak şekilde saklamak veya hava alabilen saklama kapları kullanmak daha iyidir.

yeni-proje-3-004.jpg

Yağlı ve ıslak yiyecekler: Bu tarz yiyecekler plastik poşetlerde saklanırsa küflenme sorunu ortaya çıkabilir. Bu tür yiyecekler için yağ geçirmez ve su geçirmez saklama kapları tercih edilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN