Rusya: Ateşkes, operasyonları durduracağımız anlamına gelmez

Rusya: Ateşkes, operasyonları durduracağımız anlamına gelmez

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası Komisyon Başkanı Birinci Yardımcısı Vladimir Cabarov, Münih’te alınan ateşkes kararına rağmen Rusya’nın Suriye’deki operasyonların devam edeceğini açıkladı.

Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslararası Komisyon Başkanı Birinci Yardımcısı Vladimir Cabarov, Almanya’nın Münih kentinde Suriye toplantısında alınan ateşkes kararını değerlendirdi. 

'Bizi bağlamıyor' iddiası

Sputnik'in haberine göre Rus Senatör, “Bu uzlaşmaya rağmen Rusya terörle mücadele operasyonunu sürdürecek, çünkü IŞİD’in yerleştiği ve bulunduğu yerler, mühimmatın, kargonun ve militanların geçtiği yollar belli.

Bu karar anladığım kadarıyla sadece Suriye’de çatışan grupları ilgilendiriyor, Suriye’de ve Irak’ta yerleşen teröristleri ilgilendirmiyor. Biz Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın talebi üzerine çalışıyoruz, Suriye’de IŞİD’i temsil eden teröristlerle mücadele ediyoruz” dedi.

Çatışan gruplar arasında ateşkes

Bununla birlikte Münih’te alınan ateşkes kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Cabarov, “Suriye’de çatışan gruplar arasında ateşkes her zaman memnuniyetle karşılanır, çünkü masum insanlar ölüyor, ülkedeki durum istikrarsızlaşıyor” diye konuştu. 

Sapla samanı ayırmak gerekir

Ancak ateşkese uyulması konusuna şüpheyle baktığını itiraf eden Rus Senatör, “Çok fazla grup var. Bu gruplar bir yandan kendilerini hükümet karşıtı, Esad karşıtı olarak konumlandırıyor, diğer yandan da bazıları açıkça terörist gruplardır. Bu noktada sapla samanı birbirinden net biçimde ayırmak gerekir. Bunlar, IŞİD’e karşı mücadele yürüten büyük dünya güçleri tarafından koordine edilmeli” yorumunda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN